ΗΠΑ: Υπερψηφίστηκε η παραπομπή Τραμπ - Θα δικαστεί από τη Γερουσία για "υποκίνηση στάσης"

 


Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ , ένας άντρας που αγνοεί τη θέση του στην ιστορία, πρόσθεσε ένα νέο ρεκόρ στο ιστορικό του, την Τετάρτη.

Με ψήφους 232 υπέρ έναντι 197 κατά, μία εβδομάδα πριν φύγει από το αξίωμά του, ο Τραμπ έγινε ο πρώτος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ που παραπέμπεται από τη Βουλή των Αντιπροσώπων σε δίκη, για δεύτερη φορά στη θητεία του.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε την παραπομπή του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την κατηγορία της υποκίνησης στάσης.

Οι Δημοκρατικοί, έχουν την πλειοψηφία στην Βουλή των Αντιπροσώπων, βρήκαν όμως συμπαράσταση στην κίνησή τους από συνολικά 10 Ρεπουμπλικάνους μέχρι.

Η αίθουσα είχε περισσότερες από την πλειοψηφία των ψήφων που απαιτούνται για να τον παραπέμψει σε δίκη στη Γερουσία, με την κατηγορία της υποκίνησης στάσης μετά από τα αιματηρά επεισόδια της περασμένης εβδομάδας στο Καπιτώλιο.

Η συμπεριφορά του προέδρου στους 13 μήνες από την πρώτη παραπομπή έχει δώσει τα επιχειρήματα στο Σώμα των Δημοκρατικών, ώστε να "χτίσουν" μια πιο στέρεα υπόθεση από την πρώτη φορά.

Μοιάζει πάντως απίθανο η παραπομπή αυτή σε δίκη στη Γερουσία να οδηγήσει στην καθαίρεση του Τραμπ προτού να λήξει η θητεία του Ρεπουμπλικάνου προέδρου. Ο Δημοκρατικός, εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πρόκειται να ορκιστεί στις 20 Ιανουαρίου.

Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, Μιτς Μακόνελ, απέρριψε τις εκκλήσεις των Δημοκρατικών να συγκαλέσει εκτάκτως το Σώμα για να ξεκινήσει αμέσως η δίκη. Στην περίπτωση που ο Τραμπ καταδικαστεί για υποκίνηση στάσης, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο η Γερουσία να του απαγορεύσει να διεκδικήσει ξανά οποιοδήποτε αξίωμα.

https://www.capital.gr


Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.