Το νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοίδη για τα ΑΕΙ και η λατρεία για τα ιδιωτικά κολέγια

Οι φοιτητές δεν έχουν αίθουσες για να κάνουν μάθημα στα ΑΕΙ…Υπάρχουν ΑΕΙ που δεν έχουν κτίρια και χρησιμοποιούν σχολεία της περιοχής… Τα συγγράμματα επίσης δεν είναι πάντα διαθέσιμα. Πολλές θέσεις καθηγητών είναι κενές …Ωστόσο η υπουργός Παιδείας μαζί με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη φέρνουν νομοσχέδιο που προβλέπει την πρόσληψη 1.000 …φρουρών για τα Πανεπιστήμια! Το νομοσχέδιο αυτό χαρακτηρίστηκε από κυβερνητικό “τηλεοπτικό τελάλη” ως “Η ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ”! Η αλαζονεία έχει αρχίσει να γίνεται αισθητή…Όπως και η ανοησία…

Βεβαίως δύσκολα μπορείς να αποφύγεις κι άλλες σκέψεις για το νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοίδη. Όπως ας πούμε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να βρει χρήματα για τη πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά βρίσκει για τις προσλήψεις “πανεπιστημιακών φρουρών”, οι οποίοι δεν έχουμε καταλάβει τι ακριβώς θα κάνουν. 

Η κυρία Κεραμέως διάλεξε τη φετινή χρονιά, την εξαιρετικά δύσκολη για τα παιδιά χρονιά, για να αλλάξει το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ! Ήταν τόσο επείγουσα αυτή …η μεταρρύθμιση; Προφανώς όχι. Γι΄ αυτό και ουδείς μπορεί να κατηγορήσει για καχυποψία όποιον σκεφτεί ότι το ζήτημα έχει να κάνει με την αηδία που νιώθουν κάποιοι στην κυβέρνηση για το δημόσιο Πανεπιστήμιο και τη “λατρεία” για τα ιδιωτικά. Εκεί θέλουν να οδηγήσουν την κατάσταση. Κι επειδή ακόμη και με τα πολλά και μεγάλα προβλήματα που έχουν τα δημόσια Πανεπιστήμια, εξακολουθούν να είναι αυτά που οι πολίτες εμπιστεύονται για τα παιδιά τους ,κάνουν ότι είναι δυνατόν για να τα απαξιώσουν.  


Όσο για τον κ.Χρυσοχοϊδη; Πριν ασχοληθεί με τα προβλήματα των Πανεπιστημίων ας ασχοληθεί με την ασφάλεια των πολιτών, γιατί δε θυμόμαστε να είχαμε ανταλλαγές πυροβολισμών και δολοφονίες στους δρόμους και τις πλατείες που κυκλοφορεί απλός κόσμος με τη συχνότητα που έχουμε επί υπουργίας του.

Το σχόλιο του Ευάγγελος Αντώναρου για το νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοίδη τα λέει όλα σε λίγες λέξεις:


Είναι κατάπτωση της δημοκρατίας κ των θεσμών της να υπογράφεται ν/σ για την Ανώτατη Παιδεία απο τον Υπουργό Αστυνομίας.Ούτε ο δικτάτορας Παπαδόπουλος ειχε καταφύγει σ τέτοιες μεθοδευσεις εγκαθιστώντας αστυνομικούς σ μόνιμη βαση στα πανεπιστήμια.Ο υφέρπων ορμπανισμός καλά κρατεί.

militaire.gr

Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.