Απογοητευτική η κίνηση στην αγορά παρά τον συνωστισμό στους δρόμους


ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟΚΑΡΔΙΩΤΙΚΑ.
 ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΑ CLICK AWAY ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΟΝΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ, ΑΦΟΥ ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΛΠΟ. 
ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΑΙ ΝΟΥΜΕΡΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΖΕΙΝ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ!!!
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΛΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ Ή ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ!!!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ!!!
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΑΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΕΥΗΜΕΡΟΥΝ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΜΑΣ!!!
ΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΛΕΝΕ!!!
ΟΤΙ ΛΕΝΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝΕ;;; ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ;;;;

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗ zougla.gr

Ανοίξανε αλλά... περιμένουν. Υποτονική η κίνηση στην αγορά, καθώς ο τζίρος στα εμπορικά καταστήματα την πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων και της επαναλειτουργίας της αγοράς είναι εξαιρετικά χαμηλός και σε κάθε περίπτωση η κίνηση δεν ανταποκρίνεται ούτε στις προσδοκίες, ούτε στις ανάγκες του εμπορικού κόσμου. Τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα από έρευνες που «έτρεξαν» ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών (ΕΣΑ) και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς (Ε.Β.Ε.Π.) δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας.

Από την έρευνα του ΕΣΑ προκύπτει πως για 4 στις 10 εμπορικές επιχειρήσεις (ποσοστό 39%) οι πωλήσεις την πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των καταστημάτων, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα έναν χρόνο πριν, ήταν μειωμένες. Αύξηση πωλήσεων καταγράφηκε στο 31% του δείγματος, ενώ για το 30% οι πωλήσεις κινήθηκαν στα περσινά επίπεδα. Στους κερδισμένους βρίσκονται οι κλάδοι ένδυσης και υπόδησης.

Στο ερώτημα «σε περίπτωση ενός νέου lockdown, θα μπορέσετε να επαναλειτουργήσετε την επιχείρησή σας;», το 49%, δηλαδή 1 στις 2 επιχειρήσεις, απάντησε «όχι». Αναφορικά με τους εργαζόμενους το 80% των επιχειρήσεων επανέφερε πάνω από το 50% των υπαλλήλων που είχε θέσει σε αναστολή.

Σύμφωνα με την έρευνα του ΕΣΑ, το 32% των καταστημάτων επανέφερε το 75% των εργαζομένων, το 26% τους επανέφερε όλους και το 22% διέκοψε την αναστολή των συμβάσεων στο 50% και άνω. Αξιοσημείωτο είναι ένα ακόμη στοιχείο της έρευνας, μόλις 3 στις 10 επιχειρήσεις (ποσοστό 31%) είναι σε θέση να καλύψουν δανειακές, ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις, με το 69% να δηλώνει πλήρη αδυναμία.

Στο ίδιο μήκος κύματος και τα ευρήματα έρευνας που πραγματοποίησε το  ΕΒΕΠ σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής & Νήσων (ΟΕΣΑΟΝΑ), για λογαριασμό του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής (Π.Ε.Σ.Α.).

Από τα στοιχεία της συγκεκριμένης έρευνας προκύπτουν τα εξής:
Τα επίπεδα των πωλήσεων σε σχέση με πέρυσι κινήθηκαν ικανοποιητικά για το 35% του δείγματος, πολύ χαμηλότερα για το 33%, στα ίδια επίπεδα για το 15%, ενώ ποσοστό 17% δεν απάντησε.

Τα ποσοστά των εκπτώσεων στο 70% των καταστημάτων λιανικής κυμαίνονται μεταξύ 30-50%, στο 13% κυμαίνονται μεταξύ 10-30% και στο 17% των εμπορικών καταστημάτων άνω του 50%.

Η ημερήσια είσπραξη, σε σχέση με τις αντίστοιχες μέρες των εκπτώσεων πέρυσι, εκτιμάται για το 16% άνω του 80%, για το 55% μεταξύ 50-70%, για το 38% μεταξύ 30-50% και για το 11% λιγότερο του 30%.

Τα είδη που κινούνται περισσότερο κατά σειρά προτίμησης των καταναλωτών είναι η ένδυση με 88%, η υπόδηση με 83%, τα καλλυντικά με 27%, τα είδη σπιτιού-έπιπλα με 22%, τα αθλητικά είδη με 17% και τα ηλεκτρικά-ηλεκτρονικά με 11%.




Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.