Έκρυθμη η κατάσταση στα σύνορα Κίνας-Ινδίας




Νέες συγκρούσεις με τραυματίες και στις δύο πλευρές, αναφέρουν τα ινδικά ΜΜΕ
Νέες συγκρούσεις ανάμεσα σε στρατιώτες της Ινδίας και της Κίνας με τραυματίες και στις δύο πλευρές σημειώθηκαν στη διαφιλονικούμενη συνοριακή περιοχή, όπως αναφέρουν τα ινδικά μέσα ενημέρωσης.  

Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη στην επαρχία του βορείου Σικκίμ. Ο στρατός της Ινδίας χαρακτήρισε το “θερμό επεισόδιο” ήσσονος σημασίας και ότι το θέμα έχει επιλυθεί.

Σύμφωνα με ινδικά ΜΜΕ οι νέες συγκρούσεις σημειώθηκαν στο συνοριακό πέρασμα Νατού Λα στο Σικκίμ, μια περιοχή ανάμεσα στο Μπουτάν και το Νεπάλ, περίπου 2.500 χιλιόμετρα ανατολικά του Λαντάχ, στο υπό ινδικό έλεγχο κρατίδιο του Τζαμού και Κασμίρ.  Περίπολος της Κίνας φέρεται να διείσδυσε σε ινδικό έδαφος και αναχαιτίστηκε με τη χρήση όπλων

Τον περασμένο Ιούνιο 20 Ινδοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις σε μια κοιλάδα των Ιμαλαΐων, στη διαφιλονικούμενη μεθόριο των δύο χωρών. Οι δύο χώρες είχαν συγκρουσθεί στρατιωτικά για τα σύνορά τους το 1962, ενώ υπήρξε αντιπαράθεση και το 2017, όταν η Κίνα επιχείρησε να επεκτείνει έναν δρόμο στο διαφιλονικούμενο οροπέδιο.

Οι δύο χώρες έχουν διαφωνίες σχετικά με εδάφη στα σύνορα που μοιράζονται οι δύο χώρες, μήκους 3.400 χιλιομέτρων με αποτέλεσμα κάποιες φορές να λαμβάνουν χώρα επεισόδια με σπρωξίματα και πέτρες. Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών φάνηκαν να βελτιώνονται μετά τις συνομιλίες μεταξύ του προέδρου Σι Τζινπίνγκ και του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι στη Γουχάν της Κίνας το 2018, ενώ οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν επίσης τον Οκτώβριο του 2019 στο Τσενάι της νότιας Ινδίας.

Πηγή: BBC.

https://kosmodromio.gr

 

 Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.