Κοζάνη: Λάθος στοιχεία στα χτεσινά κρούσματα καταγγέλλουν οι δήμαρχοι


ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΛΑΘΟΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΟΔΥ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΠΩΣ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣΜΕΤΡΩΝΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΜΕΡΙΔΑ!!!

Η περιοχή της Κοζάνης βρίσκεται σε αυστηρό lockdown από τα τέλη Οκτωβρίου με απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00. Οι δήμαρχοι καταγγέλλουν ότι χτες στα 15 κρούσματα προστέθηκαν κάποια του Νοεμβρίου και ο αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τα 53. Ζητούν σύγκληση του συντονιστικού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Ανάστατοι είναι δήμαρχοι και κάτοικοι στην Κοζάνη μετά την καταγγελία δημάρχων της περιοχής ότι στη χτεσινή καταγραφή των κρουσμάτων κορονοϊού προστέθηκαν κρούσματα του περασμένου Νοεμβρίου!

Οι δήμαρχοι της περιοχής ενημερώθηκαν για 15 κρούσματα και στη συνέχεια είδαν τα κρούσματα να αυξάνονται στα 53. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κοζάνης, Λάζαρο Μαλούτα που μίλησε στο Sputnik, η χτεσινή ανακοίνωση των κρουσμάτων στην περιοχή έδειξε ότι τα κρούσματα ήταν λιγότερα κι ότι προστέθηκαν κρούσματα του περασμένου Νοεμβρίου.

«Χτες ανακοινώθηκαν 53 κρούσματα και προφανώς υπήρξε μια αναστάτωση και από μια έρευνα που έγινε, είδαμε ότι προστέθηκαν τώρα περίπου 40 κρούσματα που είχαν εντοπιστεί στην περιοχή της Εορδαίας τον περασμένο Νοέμβριο» είπε ο κ. Μαλούτας.

Επίσημη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ δεν έχουν μέχρι στιγμής οι φορείς, ωστόσο οι δήμαρχοι Κοζάνης, Εορδαίας και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Μαλούτας, έχουν ζητήσει σύγκληση του Συντονιστικού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας «για να έχουμε επίσημη ενημέρωση και να θέσουμε κάποια ζητήματα».

«Δεν γίνεται να πέφτουν τέτοιες... αστραπές στα καλά καθούμενα. Ο κόσμος είναι τρελαμένος και με τέτοια θα τον αποτρελάνουμε εντελώς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαλούτας.

Σε σκληρό lockdown η Κοζάνη από τα τέλη Οκτωβρίου 
Η Κοζάνη βρίσκεται σε καθεστώς σκληρού lockdown από τα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου με την απαγόρευση κυκλοφορίας να ισχύει από τις 18:00 και όπως επισήμανε ο δήμαρχος Κοζάνης, η απαγόρευση από τόσο νωρίς οδηγεί σε φαινόμενα συνωστισμού σε χώρους πώλησης τροφίμων και σε λαϊκές αγορές.

«Η απαγόρευση κυκλοφορίας τόσο νωρίς είναι παράλογη. Αντί να βοηθά, χειροτερεύει την κατάσταση. Λόγω τις απαγόρευσης στις 18:00 το απόγευμα, μαζεύεται όλος ο κόσμος στα καταστήματα τροφίμων και στις λαϊκές αγορές και γίνεται παντού συνωστισμός. Εδώ είναι Κοζάνη, έχει κρύο, δεν θα έβγαινε ο κόσμος αργά να συνωστιστεί όπως είδαμε στην Αθήνα που επειδή είχε καλό καιρό, βγήκε ο κόσμος στις παραλίες κι έκαναν μπάνιο. Η άρση του μέτρου θα διευκόλυνε να αποσυμφορηθεί ο κόσμος στα καταστήματα τροφίμων» τόνισε ο κ. Μαλούτας.

Τι απαντούν κύκλοι του ΕΟΔΥ

Κύκλοι του ΕΟΔΥ ανέφεραν στο Sputnik ότι αν έχει συμβεί η αύξηση κατά περίπου 40 κρούσματα στην Κοζάνη «ίσως να πρόκειται για κρούσματα που δραστηριοποιούνται σε άλλες περιοχές της Ελλάδας ωστόσο εξακολουθούν να έχουν οικογενειακή μερίδα στη γενέτειρα τους. Έτσι, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, γράφονται στο σύστημα ως θετικά κρούσματα εκεί που έχουν την οικογενειακή τους μερίδα, στην προκειμένη περίπτωση στην Κοζάνη».

Άλλες πηγές πάντως έκαναν λόγο για ενδεχόμενη καθυστέρηση ενημέρωσης της τράπεζας δεδομένων από τα εργαστήρια που διενεργούν τα μοριακά τεστ.

sputniknews.gr




Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.