Οι Ισπανοί πήραν όλες τις μετοχές της Apivita - Εκτός εταιρείας ο ιδρυτής της

ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ  ΧΑΘΗΚΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΟΣΕΣ ΔΕΝ ΥΠΕΚΥΨΑΝ ΤΙΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ....

Η ισπανική Exea που είχε εξαγοράσει το 2017 το πλειοψηφικό πακέτο της ελληνικής εταιρείας φυσικών καλλυντικών Apivita, απέκτησε το σύνολο των μετοχών της, εξαγοράζοντας το ποσοστό (περίπου 20%) που είχε μείνει στα χέρια των ιδρυτών της Νίκου και Νίκης Κουτσιανά.

Μετά την παραχώρηση του πακέτου του, ο Νίκος Κουτσιανάς αποχώρησε και από τη θέση του προέδρου ΔΣ της εταιρείας, όπου τον διαδέχεται ο Manuel Puig, μέλος της οικογένειας Puig που ελέγχει το ομώνυμο όμιλο, όπου ανήκει η Exea.

Οι Ισπανοί ιδιοκτήτες και οι μάνατζερς που έχουν πάρει τα ηνία της Apivita, δίνουν τώρα έμφαση στην προώθηση των προϊόντων της στη διεθνή αγορά και στην καθιέρωση του brandname

Ανακοινώνοντας τις αλλαγές στη μετοχική σύνθεση και την αποχώρηση του ιδρυτή της Apivita, ο CEO της εταιρείας Herve Lesieur δήλωσε:

«Η Exea, εταιρεία χαρτοφυλακίου της Οικογένειας Puig, εξαγόρασε το 2017 το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της APIVITA, ο ιδιοκτήτης της οποίας Νίκος Κουτσιανάς έμεινε ως μειοψηφικός μέτοχος και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου. Το Δεκέμβριο του 2020, βάσει συμφωνίας μεταξύ των μελών, η Exea εξαγόρασε το πακέτο μετοχών του Νίκου Κουτσιανά και νέος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου ορίζεται ο Manuel Puig.

»Όλοι μας ευχαριστούμε τον κύριο Νίκο Κουτσιανά για όλα αυτά τα χρόνια στην APIVITA, την οποία ίδρυσε με τη γυναίκα του Νίκη το 1979. Η APIVITA είναι ένα cult brand («μάρκα λατρείας») που προσφέρει φυσικές λύσεις ομορφιάς από μελισσοκομικά προϊόντα και μεσογειακά φυτικά εκχυλίσματα ενισχυμένα με κοσμητολογία αιχμής. Ως μία καινοτόμα υπεύθυνη εταιρεία, η APIVITA είναι B Corp από το 2017. Η εταιρεία αναπτύσσει τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα και στις διεθνείς αγορές, ειδικά στην Ευρώπη και στην Ασία.

»Όλοι μας ευχόμαστε στον κύριο Νίκο Κουτσιανά επιτυχίες στις επόμενες επιχειρηματικές του δραστηριότητες».

sofokleousin.gr
Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.