Έρχεται και 6η Επιστρεπτέα Προκαταβολή

                                             Έρχεται και 6η Επιστρεπτέα Προκαταβολή


Την έκτη κατά σειρά «Επιστρεπτέα Προκαταβολή» προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σημειώνοντας ότι προγραμματίζεται, κατά τα σημερινά δεδομένα, να διατεθεί τον Μάρτιο, με βάση τα στοιχεία για τους τζίρους και εισοδήματα Ιανουαρίου-Μαρτίου.


Την έκτη κατά σειρά «Επιστρεπτέα Προκαταβολή» προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σημειώνοντας ότι προγραμματίζεται, κατά τα σημερινά δεδομένα, να διατεθεί τον Μάρτιο, με βάση τα στοιχεία για τους τζίρους και τα εισοδήματα Ιανουαρίου - Μαρτίου. 

Ο υπουργός κ. Σταϊκούρας υπολόγισε σε περίπου 400.000 τους δικαιούχους της «Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5», ενώ οι πληρωμές θα γίνουν μέσα στον Ιανουάριο. Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται η κατάθεση αιτήσεων για Επιστρεπτέα προκαταβολή 5, που αφορά επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 κατά τους μήνες Σεπτέμβριο ως και Δεκέμβριο 2020. Η εκδήλωση ενδιαφέροντος και τα συνοδευτικά στοιχεία θα υποβάλλονται στην πλατφόρμα «myBusinessSupport» έως την 15η Ιανουαρίου 2021.

Πατήστε εδώ για την πλατφόρμα της ΑΑΔΕ

Επίσης ο υπουργός άφησε ανοικτό ένα «παράθυρο» για ένα πρόγραμμα «Γέφυρα» σχετικά με τα δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η «Γέφυρα» είναι ουσιαστικά η χρηματοδότηση που δίνει ο κρατικός προϋπολογισμός σε «πράσινα» και «κόκκινα» δάνεια (ενήμερα και μη ενήμερα) έτσι ώστε για 9 μήνες να μπορέσουν να βγάλουν από πάνω τους οι πολίτες το μεγάλο βάρος της πληρωμής των δόσεων. Υπάρχουν σκέψεις αυτό να γίνει και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να στηριχθούν όσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις εμφανίζουν σημαντική πτώση του τζίρου τους και παράλληλα έχουν κάποιο δάνειο είτε «κόκκινο» είτε «πράσινο». Το σχέδιο για ένα πρόγραμμα «Γέφυρα ΙΙ» βρίσκεται σε φάση εισηγήσεων και προθέσεων, ενώ οι όποιες σκέψεις για νέο πρόγραμμα θα συζητηθούν με τους θεσμούς τις επόμενες εβδομάδες, χωρίς να θεωρείται βέβαιη η έγκριση των δανειστών.

Στο μεταξύ το Υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησε, στις 31 Δεκεμβρίου 2020, τη δεύτερη φάση πληρωμών της κρατικής επιδότησης από το πρόγραμμα «Γέφυρα». Πληρωμές που ανέρχονται συνολικά στα 13,3 εκατ. ευρώ και αντιστοιχούν στην επιδότηση 57.205 δανείων και 38.054 δικαιούχων. Έτσι, συνυπολογίζοντας και την πρώτη φάση, που ολοκληρώθηκε τον μήνα Νοέμβριο του 2020, το συνολικό ποσό της κρατικής επιδότησης που έχει καταβληθεί, μέχρι σήμερα, στους δικαιούχους του προγράμματος «Γέφυρα» ανέρχεται στα 23,2 εκατ. ευρώ.

Θα ακολουθήσει και νέα φάση πληρωμών της επιδότησης, αφού προηγουμένως ολοκληρωθεί η επεξεργασία πρόσθετου αριθμού αιτήσεων, η οποία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Υπενθυμίζεται ότι ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων ξεπέρασε τις 160.000 μέσα σε διάστημα τριών μηνών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πληρωμές της κρατικής επιδότησης και την πορεία της αίτησής τους, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών (πατήστε εδώ)
 
agrotypos


Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.