14 ευρωβουλευτές ζητούν διάλυση της Google, του Facebook, του Twitter και της Amazon



Ανταπόκριση από Στρασβούργο - Νίκος Ρούσσης

Οι αυθαιρεσίες των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης και των γιγάντων του Διαδικτύου, που λειτουργούν μονοπωλιακά στο επίπεδο της παρεχόμενης πληροφόρησης, εξανάγκασαν 14 ευρωβουλευτές, από διαφορετικές χώρες, αλλά από την Ομάδα Ταυτότητας και Δημοκρατίας, να καταθέσουν Πρόταση Ψηφίσματος, με την οποία ζητείται η ...διάλυση τους!

Στην πρόταση τους οι ευρωβουλευτές αναφέρουν ότι, λαμβάνουν υπόψη ότι οι γίγαντες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης διαγράφουν ολοένα και περισσότερο αυθαίρετα μηνύματα και αποκλείουν λογαριασμούς, ύστερα από την αφαίρεση των λογαριασμών ενός Προέδρου των ΗΠΑ, επιδεικνύοντας την τεράστια δύναμή τους στη δημόσια συζήτηση .

Στην πρόταση υπογραμμίζεται ακόμη ότι, οι νεοεισερχόμενοι εμποδίζονται επίσης να εισέλθουν στην διαδικτυακη αγορά επειδή, δεν επιτρέπεται η χρήση διακομιστών και καταστημάτων εφαρμογών .

Για παράδειγμα,αναφέρουν ότι, η εφαρμογή «Parler» απαγορεύεται από το κατάστημα εφαρμογών της Google και τους διακομιστές της Amazon ενώ το Twitter αντιτίθενται στην ελευθερία που απαιτεί η Δημοκρατια περιορίζοντας τον Libero Quotidiano .

Οι ευρωβουλευτές σημειώνουν ότι, η απουσία ανοικτής πλατφόρμας εμποδίζει τον ελεύθερο δημοκρατικό διάλογο και ενδέχεται να προκαλέσει ριζοσπαστικοποίηση και βία και υπενθυμίζουν στους τεχνολογικούς γίγαντες τη δημοκρατική τους ευθύνη, για να παρέχουν μια ανοιχτή πλατφόρμα .

Με το Ψήφισμα τους, τέλος, καλούν την Κομισιόν να επιβάλει πρόστιμα και να διαλύσει το Google, το Facebook, το Twitter και το Amazon λόγω της μονοπωλιακής τους θέσης που διαταράσσει την αγορά.

Την Πρόταση Ψηφίσματος υπογράφουν οι ευρωβουλευτές:

Tom Vandendriessche, Susanna Ceccardi, Elena Lizzi, Marco Campomenosi, Francesca Donato, Filip De Man, Markus Buchheit, Roman Haider, Nicolaus Fest, Virginie Joron, Annika Bruna, Jaak Madison, Gilles Lebreton, Gerolf Annemans

Εναπόκειται δε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου να υπερψηφίσει ή όχι την Πρόταση και στην Κομισιόν νά πράξει τα δέοντα.

zougla.gr
Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.