Ιταλία - 900 μάρτυρες, 350 κατηγορούμενοι: Ξεκίνησε η μεγαλύτερη δίκη της μαφίας



Με 900 μάρτυρες έτοιμους να καταθέσουν σε μια ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα 1.000 ατόμων, υψίστης ασφαλείας στην Καλαβρία της Ιταλίας, η μεγαλύτερη δίκη κατά της ομάδας οργανωμένου εγκλήματος της μαφίας, Ndrangheta ξεκινάει σήμερα. 

Πρόκειται να δικαστούν 350 κατηγορούμενοι, ανάμεσα σε αυτούς πολιτικοί και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, για σχέσεις κι επαφές με την εν λόγω ομάδα. Εξαιτίας της πανδημίας, μεγάλη μερίδα των κατηγορουμένων θα παραστεί διαδικτυακά στη δίκη, με σύνδεση μέσα από τη φυλακή. 

Σχεδόν όλοι συνελήφθησαν τον Δεκέμβριο του 2019, μετά από μακρά έρευνα των αρχών, που από το 2016 κάλυψε 11 περιοχές σε όλη την ιταλική επικράτεια. Στις επιχειρήσεις συλλήψεων συμμετείχαν 2.500 αστυνομικοί, μεταξύ αυτών και η ειδική ομάδα “Cacciatori” (οι κυνηγοί). Μετά από ανθρωποκυνηγητό που θυμίζει χολιγουντιανή ταινία, οι αρχές «ξέθαψαν» κατηγορούμενους μέσα από κρυψώνες κάτω από σκάλες, κρυφές πόρτες, καταπακτές, μέχρι και μέσα από φρεάτια. 

Επιπλέον, ένας πρώην πολιτικός, ένας αρχηγός της αστυνομίας, επιχειρηματίες και τοπικοί σύμβουλοι συνελήφθησαν με την κατηγορία της συνέργειας σε Γερμανία, Ελβετία και Βουλγαρία. 

Η εισαγγελία, μάλιστα, έχει στα χέρια τις 24.000 ηχογραφημένες συνομιλίες, με τις οποίες θα στηρίξει την υπόθεση. 

Αν και κάποτε η Cosa Nostra και η Camorra τη χλεύαζαν, σήμερα η ’Ndrangheta θεωρείται μακράν η πιο ισχυρή ομάδα οργανωμένου εγκλήματος στην Ιταλία και μία από τις πλουσιότερες του κόσμου. Έρευνα του Ινστιτούτου Demoskopita υπολογίζει ότι είναι πιο ισχυρή οικονομικά ακόμα και από τον συνδυασμό Deutsche Bank – McDonald’s. 

ethnos.gr

Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.