Καταγράφηκε έντονη δραστηριότητα στο ηφαίστειο του Yellowstone



Το ηφαίστειο του Yellowstone έχει παρουσιάσει 3 πολύ μεγάλες εκρήξεις τα τελευταία 2,1 εκατομμύρια χρόνια και με βάση τις τελευταίες πληροφορίες που έχουν συλλεχθεί από τους ειδικούς η δραστηριότητα είναι ανησυχητική.

«Το σύστημα του Yellostone αποτελείται από πολλαπλούς θαλάμους μάγματος. Έχουμε δει μια ανωμαλία κάτω από την επιφάνεια, αλλά υπάρχουν κάποιοι θάλαμοι μάγματος που τροφοδοτούν αυτή την ανωμαλία. Ένας εξ αυτών είναι στα 15 μίλια βαθιά. Είναι ένα παρόμοιο φαινόμενο με τα ηφαίστεια της Χαβάη, λόγω χαμηλής πυκνότητας του μάγματος, η ροή γίνεται εύκολα», ανέφερε ο Μάικ Πόλαντ, επιστήμονας του Yellowstone Volcano Observatory.

Να σημειωθεί πως το ηφαίστειο του Yellowstone είναι το πλέον επικίνδυνο ηφαίστειο στον πλανήτη, καθώς σε περίπτωση έκρηξής του, οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν ολέθριες συνέπειες.

pronews.gr
Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.