Tagesspiegel: Σχηματίζεται ένα μέτωπο ευρωπαϊκών χωρών και των ΗΠΑ εναντίον της Τουρκίας


Σε δημοσίευμα για τις αντιδράσεις της Άγκυρας η εφημερίδα Tagesspiegel σημειώνει ότι «ο Τούρκος πρόεδρος υποβαθμίζει τις κυρώσεις που αποφάσισε η σύνοδος κορυφής της ΕΕ» και δηλώνει ότι «αντί να ξαναμιλήσει για κυρώσεις τον Μάρτιο, η σύνοδος καλά θα έκανε να ασχοληθεί με τα όσα έχει υποσχεθεί στην Τουρκία, για παράδειγμα την κατάργηση της βίζας».


Παρά ταύτα, σημειώνει η εφημερίδα του Βερολίνου, «ο πρόεδρος δεν μπορεί παρά να έχει αντιληφθεί ότι σχηματίζεται πλέον ένα μέτωπο ευρωπαϊκών χωρών και των ΗΠΑ εναντίον της Τουρκίας».

Πλην όμως: «Για τον Ερντογάν δευτερεύουσα σημασία έχει η κριτική της Ευρώπης στην αντιπαράθεση που εκτυλίσσεται στη Μεσόγειο.

»Ο ίδιος θεωρεί ότι η Ευρώπη χρειάζεται την Τουρκία, που έχει ιδιαίτερη γεωπολιτική σημασία.

»Ο Ερντογάν και οι σύμβουλοί του βλέπουν τη χώρα ως αυτόνομη περιφερειακή δύναμη, που δεν χρειάζεται να δεσμεύεται από τη Δύση, με τα συμφέροντά της να φτάνουν ως την Αφρική και την Κίνα.

»Πρόσφατα, σε επίσκεψή του στο Αζερμπαϊτζάν, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι η χώρα του είναι μία από τις πέντε πιο σημαντικές χώρες του ΝΑΤΟ.

»Αυτή η αξίωση, η επιθετική τακτική που ακολουθεί στη Μεσόγειο και η εμπλοκή στη Λιβύη έχουν φέρει την Τουρκία σε πορεία σύγκρουσης με τους παραδοσιακούς δυτικούς συμμάχους της».

http://www.freepen.gr 


Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.