Tο εμβόλιο της Pfizer πήρε άδεια για επείγουσα χρήση από τον FDA ανακοίνωσε ο Τράμπ


Η διαχείριση της υγειονομικής επιθεώρησης από την Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ έχει επιτρέψει την επείγουσα χρήση του εμβολίου των Pfizer και BioNTech, σύμφωνα με δημοσίευμα των «New York Times», την Παρασκευή (11/12, τοπική ώρα), επικαλούμενο πηγές εξοικειωμένες με το θέμα.
Χαρακτηριστικά, το δημοσίευμα υποστηρίζει το εξής:

«Η απόφαση σημαίνει ότι εκατομμύρια άνθρωποι θα αρχίσουν να λαμβάνουν το εμβόλιο τις επόμενες ημέρες».
Υπενθυμίζεται ότι μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων υπό την αμερικανική ρυθμιστική αρχή ψήφισε, την Πέμπτη (10/12), υπέρ της χρήσης εμβολίου των Pfizer και BioNTech.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, 17 εμπειρογνώμονες δήλωσαν ότι τα πλεονεκτήματα του εμβολίου υπερέβαιναν τα μειονεκτήματά του, τέσσερα ήταν κατά και ένας απείχε.

Τα πρώτα εμβόλια αναμένεται να γίνουν από γιατρούς και ηλικιωμένους και η παράδοσή τους θα αρχίσουν εντός 24 ωρών μετά την απόκτηση της άδειας χρήσης τους.


Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αργότερα, επιβεβαίωσε ότι ο FDA ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου της Pfizer κατά του κορονοϊού, προσθέτοντας ότι τα εμβόλια που αναπτύχθηκαν από την Pfizer και τη Moderna, είναι ασφαλή.

Σε τηλεοπτικό μήνυμά του, που μεταδόθηκε την Παρασκευή (11/12, τοπική ώρα), δήλωσε:

«Σήμερα, το έθνος μας έχει επιτύχει ένα ιατρικό θαύμα. Παραδώσαμε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο σε μόλις εννέα μήνες. Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιστημονικά επιτεύγματα στην ιστορία. Θα σώσει εκατομμύρια ζωές και σύντομα θα τερματίσει την πανδημία μια για πάντα. Είμαι ενθουσιασμένος που αναφέρω ότι το FDA έχει εγκρίνει το εμβόλιο της Pfizer».
Ο ίδιος πρόσθεσε:

«Η Pfizer και η Moderna ανακοίνωσαν ότι τα εμβόλιά τους είναι περίπου 95% αποτελεσματικά, υπερβαίνοντας κατά πολύ τις προσδοκίες. Αυτά τα εμβόλια είναι, επίσης, πολύ ασφαλή».

sputniknews.gr

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.