Επιβολή αυστηρού lockdown στις κόκκινες περιοχές. Στις 11:00 η ενημέρωση



Η κυβέρνηση θα επιβάλλει σήμερα στις 11:00 απόλυτο «κλείδωμα» των πολιτών σε 11 περιοχές σε Βόρεια Ελλάδα και Δυτική Αττική.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στην σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναμένεται να ανακοινώσει την επιβολή αυστηρότερων μέτρων σε 11 «κόκκινες» περιοχές. Έτσι, η χώρα χωρίζεται και πάλι σε ζώνες επικινδυνότητας και αναμένεται να αλλάξει εκ νέου η καθημερινότητα εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας.

Το μοναδικό ερώτημα είναι τι θα περιλαμβάνουν αυτά τα πιο αυστηρά μέτρα καθώς υπάρχει ήδη η απαγόρευση μετακινήσεων, το click away στη λιανική και το «λουκέτο» στην εστίαση.

Χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης που σήμερα επισκέπτεται την Κοζάνη, είχε προαναγγείλει μάλιστα, «σφράγισμα» σπιτιών ενδεικτικό των «άγριων» διαθέσεων της κυβέρνησης και της τιμωρητικής της διάθεσης εναντίον των πολιτών. Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς

Η λίστα με τις «κόκκινες» περιοχές

Δυτική Αττική
Θεσσαλονίκη
Ξάνθη
Κιλκίς
Πιερία
Δράμα
Ροδόπη
Γρεβενά
Πέλλα
Λάρισα
Κοζάνη
Οι περιοχές αυτές έχουν το κοινό χαρακτηριστικό ότι έχουν υψηλές συγκεντρώσεις «ειδικών ομάδων» όπως οι Ρομά και οι παράνομοι μετανάστες.

Αυτό επιβεβαίωσε και ο δημοτικός σύμβουλος Ασπροπύργου κ.Μυλωνάς που τοποθέτησε το πρόβλημα σε τέσσερις πυλώνες: 

«Ο πρώτος είναι ότι έχουμε 10.000 και πλέον επισκέπτες καθημερινά από άλλες περιοχές, εντός κι εκτός Αττικής που δουλεύουν στις επιχειρήσεις και μεταφέρουν ιικό φορτίο. Ο δεύτερος είναι ότι έχουμε στα όρια του δήμου δύο καταυλισμούς Ρομά, που δεν είναι οργανωμένοι οικισμοί, αλλά πρόκειται για σκηνίτες κι έτσι δεν γίνεται να ελεγχθούν και να περιοριστούν.


Εχουν γίνει απολυμάνσεις στους χώρους αυτούς, έχει υπάρξει ενημέρωση, αλλά το γεγονός ότι πρόκειται για σκηνίτες δεν μας επιτρέπει να κάνουμε και πολλά πράγματα. Το τρίτο είναι ότι υπάρχουν πολλοί μετανάστες που ζουν σε αγροικίες κατά μεγάλες ομάδες. Και, τέταρτον, υπάρχει μεγάλη μερίδα κόσμου που αρνείται την σοβαρότητα της κατάστασης» επεσήμανε.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.