Ισπανία-Covid-19: Έρευνα για τους θανάτους ηλικιωμένων σε οίκους ευγηρίας

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα για τους θανάτους ηλικιωμένων σε οίκους ευγηρίας στη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού αλλά και για την έλλειψη προστατευτικού εξοπλισμού για το προσωπικό υγείας.

Το Ανώτατο Δικαστήριο ζήτησε από δικαστές να εξετάσουν αν θάνατοι σε οίκους ευγηρίας “ συνδέονταν με πολιτικές, διοικητικές αποφάσεις ή αποφάσεις των διευθύνσεων και αν αυτές οι αποφάσεις είναι ποινικά κολάσιμες”.

Η Ισπανία είναι μία από τις χώρες της Ευρώπης που επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία covid-17 τόσο σε αριθμό κρουσμάτων όσο και από άποψη οικονομικών επιπτώσεων. Συνολικά 48.777 άνθρωποι έχουν πεθάνει από κορονοϊό.

Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι πέθαναν από covid-19 ή έχοντας ύποπτα συμπτώματα σε οίκους ευγηρίας της Ισπανίας κατά το πρώτο κύμα της επιδημίας, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά επίσημα στοιχεία που δημοσίευσαν η εφημερίδα EL Pais και ο τηλεοπτικός σταθμός RTVE.

Το Ανώτατο Δικαστήριο ζήτησε από κατώτερης βαθμίδας δικαστήρια να εξετάσουν επίσης ενδεχόμενη κατάχρηση πόρων για την αγορά ελαττωματικού εξοπλισμού ή απομιμήσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ωστόσο απέρριψε περίπου 50 υποθέσεις που αφορούσαν συγκεκριμένα την κυβέρνηση και τη διαχείρισή της της πανδημίας, με το σκεπτικό ότι οι προσφυγές δεν περιείχαν αρκετά στοιχεία για να απαγγελθούν κατηγορίες εναντίον υψηλόβαθμων αξιωματούχων.

ΑΠΕΜΠΕ
Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.