Και επίσημα Brexit: Οι Βρετανοί βουλευτές σφράγισαν το ιστορικό διαζύγιο με την ΕΕ - Υπογράφει το βράδυ η Ελισάβετ



Μετά από τέσσερα χρόνια έντονων αντιπαραθέσεων οι Βρετανοί βουλευτές είπαν το οριστικό "ναι" στο Brexit με 521 ψήφους έναντι 73. Το Brexit και επίσημα είναι οριστικό: Μετά από τέσσερα χρόνια έντονων αντιπαραθέσεων οι Βρετανοί βουλευτές πριν από λίγο με 521 ψήφους έναντι 73, σφράγισαν το ιστορικό διαζύγιο της Βρετανίας από την ΕΕ.

Οι βουλευτές ψήφισαν σήμερα το απόγευμα για να υποστηρίξουν συντριπτικά την εμπορική συμφωνία του Μπόρις Τζόνσον με την ΕΕ, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο ετοιμάζεται για μια ομαλή διάσπαση από τις Βρυξέλλες στις 11:00 αύριο το βράδυ.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας ξεπέρασε το τελικό σημαντικό εμπόδιο στη Βουλή των Κοινοτήτων καθώς οι βουλευτές ψήφισαν με 521 έως 73.

Η συμφωνία πρέπει ακόμη να συζητηθεί και να ψηφιστεί από τη Βουλή των Λόρδων και αυτό θα συμβεί αργότερα πριν ζητηθεί από τη βασίλισσα να την "σφραγίσει" αργά απόψε. Η ψηφοφορία σημαίνει ότι ο Τζόνσον βρίσκεται τώρα στο κατώφλι της ιστορίας καθώς προσπαθεί να κλείσει το βιβλίο μιας επί τέσσερα χρόνια πικρής πολιτικής αντιπαράθεσης.

Εν τω μεταξύ, το επίσημο αντίγραφο της σκληρής εμπορικής συμφωνίας 1.200 σελίδων έφτασε στο Λονδίνο με αεροσκάφος της RAF, αφού υπογράφηκε από μια χαμογελαστή Ursula von der Leyen στις Βρυξέλλες σήμερα το πρωί. 



Τζόνσον: Το Ηνωμένο Βασίλειο "ανέλαβε τον έλεγχο"


Νωρίτερα, ένας σαφώς χαρούμενος Μπόρις Τζόνσον έδωσε ένα αισιόδοξο μήνυμα λέγοντας πως τώρα το Ηνωμένο Βασίλειο "ανέλαβε τον έλεγχο". Ο Τζόνσον προέτρεψε να τερματιστεί η "μάχη" που έπληξε την πολιτική ζωή τα τελευταία χρόνια.

Είπε ότι δεκαετίες εντάσεων με την ΕΕ είχαν "επιλυθεί", ώστε η Βρετανία να μπορεί να είναι ο στενότερος φίλος της, μια δύναμη ελεύθερων συναλλαγών και μια "φιλελεύθερη, εξωτερική άποψη για το καλό".

"Έχοντας πάρει πίσω τον έλεγχο των χρημάτων μας, των συνόρων μας, των νόμων μας και των υδάτων μας φεύγοντας από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Ιανουαρίου, καταλαμβάνουμε τώρα αυτήν τη στιγμή για να δημιουργήσουμε μια φανταστική νέα σχέση με τους ευρωπαίους γείτονές μας με βάση το ελεύθερο εμπόριο και τη φιλική συνεργασία", είπε ο Τζόνσον.

"Στην καρδιά αυτού του νομοσχεδίου είναι μία από τις μεγαλύτερες συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου στον κόσμο". 

"Αντάρτικο" στους Εργατικούς

Το πέρασμα της συμφωνίας μέσω των Βουλής των Κοινοτήτων θεωρήθηκε τυπικό χάρη στην πλειοψηφία των 80 εδρών του πρωθυπουργού και το γεγονός ότι ο Keir Starmer είπε στους Εργατικούς βουλευτές ότι έπρεπε να το ψηφίσουν. Ωστόσο, ο ηγέτης των Εργατικών αντιμετώπισε εξέγερση από αρκετούς βουλευτές καθώς αψήφησαν το κόμμα και θέλησαν να καταψηφίσουν τη συμφωνία.

https://www.thetoc.gr/


 

 

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.