Καταστροφικές για τα παιδιά οι καραντίνες



Καταστρέφουν τα παιδιά μας για πόσο θα το ανεχόμαστε;

Εξαιρετικά ανησυχητικές είναι οι ενδείξεις ότι η κατάσταση των παιδιών έχει επιδεινωθεί από τον περασμένο Μάρτιο, που ξέσπασε η κρίση του κορωνοϊού, σύμφωνα με μελέτη του αμερικανικού τηλεοπτικού σταθμού NBC. Η έρευνα καταγράφει δείκτες ευημερίας του παιδικού πληθυσμού στις ΗΠΑ.

Ένα από τα πιο ανησυχητικά σημεία είναι ότι υπάρχει μία αύξηση της τάξεως του 24% σε επισκέψεις στα ιατρεία εκτάκτων περιστατικών ψυχικής υγείας, από παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών σε σχέση με το 2019. Ακόμη χειρότερη είναι η εικόνα για τα παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας, των οποίων οι επισκέψεις αυξήθηκαν κατά 31%

Υπάρχει επίσης μία αισθητή αύξηση των παιδιών με συμπτώματα υποσιτισμού σε σχέση με την περίοδο προ της πανδημίας, με τον αριθμό τους στις Ηνωμένες Πολιτείες να κυμαίνεται στα 17 εκατομμύρια.

Αντίστοιχες είναι και οι επιπτώσεις στην εκπαίδευση, όπου μία παναμερικανική έρευνα έδειξε ότι ο μέσος μαθητής στις τάξεις μεταξύ 3ης Δημοτικού και 2ας Γυμνασίου που αξιολογήθηκε στο μάθημα των μαθηματικών παρουσίασε πτώση στις επιδόσεις του από 5% έως 10%. Ακόμη χαμηλότερες δε ήταν οι επιδόσεις παιδιών από χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα, καθώς και των μειονοτικών εθνοτικών ομάδων, όπως η αφροαμερικανική κοινότητα και αυτήν των ισπανοφώνων.

Σε ορισμένες περιοχές των ΗΠΑ παρουσιάζεται διπλασιασμός των μαθητών που έχουν χάσει το 10% των μαθημάτων, πράγμα που σύμφωνα με μελέτες αναμένεται να έχει ισόβιες επιπτώσεις.

Επιπροσθέτως, ένας αριθμός παιδιών, γύρω στα 3 εκατομμύρια, εκτιμάται ότι είναι άστεγα παιδιά ή με διάφορες αναπηρίες, που τα εμποδίζουν να πάνε στο σχολείο.

Παρ’ ότι ορισμένες μετρήσεις στην έρευνα αυτή είναι ενθαρρυντικές – όπως η πτώση στη χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ στους εφήβους, καθώς και οι συλλήψεις και οι καταδίκες – οι ειδικοί χαρακτηρίζουν τα αποτελέσματα καταστροφικά, ειδικά για οικογένειες με κινδύνους να χάσουν την περιουσία και τα σπίτια τους, λόγω της οικονομικής κρίσης που προξένησαν οι παρατεταμένες καραντίνες.


Στην Ελλάδα βέβαια, τέτοιες έρευνες αποφεύγονται, πολλώ δε μάλλον από τα κατεστημένα ΜΜΕ, τα οποία προσπαθούν πάση θυσία να μας περάσουν την εντύπωση ότι διανύουμε μία όμορφη περιπέτεια που θα διηγούμαστε στα εγγόνια μας.

pronews.gr
Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.