ΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΡΕΣ ΕΙΠΑΝ ΝΙΚΗ ΜΠΑΙΝΤΕΝ



ΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΡΕΣ ΕΙΠΑΝ ΝΙΚΗ ΜΠΑΙΝΤΕΝ 

 το εκλεκτορικό σώμα επικύρωσε χθες Δευτέρα τη νίκη του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν έναντι του Ρεπουμπλικάνου Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές οι οποίες διεξήχθησαν την 3η Νοεμβρίου.

Η ψήφος των 55 εκλεκτόρων της Καλιφόρνια, πολιτείας όπου ο Μπάιντεν επικράτησε με πάνω από το 63% των ψήφων, άρκεσε στον Δημοκρατικό για να ξεπεράσει το όριο των 270, συνώνυμο με την επικύρωση της νίκης του από το σώμα. Συνολικά, ο Μπάιντεν αναμένεται να λάβει 306 εκλεκτορικές ψήφους, έναντι 232 του Τραμπ. Όλες οι πολιτείες έχουν κυρώσει τυπικά το αποτέλεσμα.

Ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος θα ορκιστεί και θα γίνει ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ την 20ή Ιανουαρίου, αναμενόταν να απευθύνει αργότερα ομιλία προς τους Αμερικανούς από το προπύργιό του, την πόλη Ουίλμινγκτον (Ντέλαγουερ).

Παρά την οριστικοποίηση του εκλογικού αποτελέσματος, ο Ρεπουμπλικάνος απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να το αμφισβητεί.





Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.