Πληθαίνουν οι άστεγοι στην πόλη της Λάρισας

 

 Η καθημερινότητα για κάποιους ανθρώπους είναι πιο θλιβερή απ όσο θέλουμε να πιστεύουμε. Η πανδημία επιδείνωσε τη διαβίωση συμπολιτών μας που βρέθηκαν κυριολεκτικά στο δρόμο. Δεν πρόκειται για θεωρητικές διαπιστώσεις αλλά για τρέχουσα πραγματικότητα εν μέσω εορτών, αρκεί να δει κανείς φωτογραφίες του kosmoslarissa.gr με ενδεικτικές περιπτώσεις.

Η μία αφορά άστεγο που τις τελευταίες ημέρες βρήκε καταφύγιο σε είσοδο κλειστού καταστήματος στην οδό Κύπρου και η άλλη ενός δεύτερου που ζει κάτω από τη γέφυρα κοντά στη ΔΕΥΑΛ.

Παρόμοιο σκηνικό με άστεγο εντοπίζεται και στην είσοδο κλειστού καταστήματος στην οδό Παπαναστασίου, έστω και αν δεν συνοδεύεται από σχετική φωτογραφία.

Το υπνωτήριο και οι κοινωνικές δομές του Δήμου κάνουν ότι μπορούν και ποτέ δεν ξέμειναν από επισκέπτες, αλλά η κατάσταση τους τελευταίους μήνες φαίνεται να επιδεινώνεται με ταχείς ρυθμούς.

Αν μη τι άλλο ο Δήμος καλείται να εξαντλήσει τις προσπάθειες περισυλλογής και φροντίδας αυτών των ανθρώπων. Οι άστεγοι σε κεντρικά σημεία είναι ένα σύμπτωμα που δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά στην κοινωνία μιας πόλης.

https://thessalikos.gr

 

 Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.