Πεντάγωνο ΗΠΑ: Δεν θα είναι υποχρεωτικό το εμβόλιο στον στρατό



Eπιλογή κειμένου: Κλεάνθης Γρίβας 


Του Paul D. Shinkman , Senior Writer

National Security 

9 Δεκεμβρίου 2020


https://www.usnews.com/news/national-news/articles/2020-12-09/pentagon-troops-wont-be-required-to-take-coronavirus-vaccine?fbclid=IwAR1on7MYhP5L5pHehCdz3IrcnxcNxpJ_JrVnJxMaPJ1b8FdJLhoPvXOsDbI

Ο επικεφαλής της Υγειονομικής Υπηρεσίας του στρατού Στρατηγός Ronald Place, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Πεντάγωνο την Τετάρτη για τα σχέδια διανομής εμβολίων COVID-19 σε μέλη του στρατού. (DREW ANGERER / GETTY IMAGES)


ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ για την Covid-19 όταν θα αυτό θα διατεθεί μέσω του σχετικού δοκιμαστικού σχεδίου που ανακοίνωσε το Πεντάγωνο την Τετάρτη. Αλλά αυτό θα μπορούσε να αλλάξει εάν η Διεύθυνση Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) προχωρήσει πέρα ​​από την έγκριση της «άδειας έκτακτης ανάγκης» που επιτρέπει επί του παρόντος την αρχική διανομή του εμβολίου.


Το εμβόλιο είναι «εθελοντικό για όλους», δήλωσε ο στρατηγός Ronald Place, σε δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου στο Πεντάγωνο.


Ο δημόσιος σκεπτικισμός απέναντι σε ένα εμβόλιο για τη θεραπεία της Covid-19 συνεχίζεται σε όλη τη διάρκεια της της πανδημίας, αν και η πλειοψηφία των δύο τρίτων των Αμερικανών λένε τώρα ότι θα έπαιρναν το εμβόλιο σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήγαγε τον Σεπτέμβριο η Pew Research. Το Κέντρο κυκλοφόρησε την προηγούμενη εβδομάδα.


«Το προφίλ ασφάλειας είναι πολύ καλό. Ο κίνδυνος αυτών των εμβολίων απ’ όσο γνωρίζουμε είναι πολύ μικρότερος από τον κίνδυνο από την πραγματική νόσο», δήλωσε ο στρατηγός Place.


Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Jonathan Hoffman, δήλωσε ότι ο εθελοντικός χαρακτήρας των εμβολιασμών θα μπορούσε να αλλάξει με την πάροδο του χρόνου. «Μόλις η FDA εγκρίνει πλήρως ένα εμβόλιο, η εθελουσία λήψη μπορεί να μετατραπεί σε υποχρεωτική. Αυτό είναι μια μελλοντική πιθανότητα».


Οι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι ο στρατός θα λάβει αρχικά 44.000 δόσεις του εμβολίου της Pfizer και θα αρχίσει να τις διανέμει σε παραλήπτες υψηλής προτεραιότητας που υπηρετούν στο Υπουργείο Άμυνας, ως δοκιμή για ένα πιο διαδεδομένο πρόγραμμα εμβολιασμού στο μέλλον.


Οι στρατιωτικοί υπεύθυνοι του σχεδιασμού θα κατανείμουν τον πρώτο γύρο εμβολίων σε επιλέξιμα μέλη της υπηρεσίας και τις οικογένειές τους, σε συνταξιούχους, σε ορισμένους πολίτες και σε συνεργαζόμενους εργολάβους μέσω περισσότερων από 12 εγκαταστάσεων σε ολόκληρη τη χώρα και τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Εθνικού Στρατιωτικού Ιατρικού Κέντρου Walter Reed έξω από την Ουάσιγκτον, DC, καθώς και βάσεις στη Φλόριντα, το Τέξας, την Καλιφόρνια, τη Χαβάη, τη Γερμανία, την Ιαπωνία, την Κορέα και αλλού.


Όπως δήλωσε ο Hoffman, το Πεντάγωνο σχεδιάζει να δημοσιοποιήσει τα ονόματα του εν ενεργεία υπουργού Άμυνας Christopher Miller, του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας David Norquist και πέντε τουλάχιστον ανώτερων αξιωματικών που θα πάρουν μια δόση, «για να σταλεί ένα μήνυμα για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου και να ενθαρρυνθεί το προσωπικό που θα επιλεγεί να κάνει το εμβόλιο». Στους υπόλοιπους θα περιλαμβάνεται οι στρατηγοί Mark Milley και John Hyten της Πολεμικής Αεροπορίας, και ορισμένοι ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματούχοι.


Η κίνηση ακολουθεί παρόμοιες δημόσιες δεσμεύσεις των πρώην Προέδρων Μπαράκ Ομπάμα, Τζορτζ Μπους και Μπιλ Κλίντον, και κυβερνητών αρκετών πολιτειών και δημόσιων αξιωματούχων.


«Θα δοθεί μεγαλύτερη προσοχή για το προσωπικό που κατέχει κρίσιμες θέσεις απασχόλησης στην εθνική ασφάλεια, όπως εκείνοι που διαχειρίζονται και λειτουργούν το αμερικανικό οπλοστάσιο πυρηνικών όπλων», δήλωσε ο McCaffery.

 

Οι αρμόδιοι για την άμυνα επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις για να χορηγήσουν το εμβόλιο γιατί διαθέτουν την κατάλληλη υποδομή (συμπεριλαμβανομένων των εγκαταστάσεων ψυχρής αποθήκευσης σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες) προκειμένου να χειριστούν σωστά τις δόσεις.


Paul D. Shinkman , Senior Writer, National Security, μέλος της US News & World Report από το 2012


Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.