Η παραγωγή είναι η πραγματική οικονομία



Στην οικονομία ο πρωτογενής τομέας, η παραγωγή δηλαδή σε γη και ζώα, όταν αναπτύσσετε σε δείκτες,  το 1 ίσον 5 γιατί δεν ξοδεύεις, δε δίνεις πίσω για αγορά πρώτης ύλης.

Σήμερα έχουνε χτυπήσει την παραγωγή. Προτιμούν να την κλείνουν και να δανειζόμαστε, να φέρνουμε εισαγωγές για να μην επιδοτήσουν τους Έλληνες παραγωγούς.

Θέλουν σεμινάρια που θα τα πάρει η γενικα παραγωγα τραπεζιτικα  του τραπεζιτη  Στουρνάρα.
Να τα κάνουμε όλα εισαγωγή  δηλαδη και η τράπεζα να μη δίνει στους Έλληνες παραγωγούς. 
Το ΑΕΠ το ακαθάριστο εθνικό προϊόν, δηλαδή τι παράγουμε και τι ξοδεύουμε το μετρούν σε δείκτες, έτσι λέμε το 1% του ΑΕΠ. Δηλαδή πόσα λεφτά καθαρά πέσανε από καθεμιά δραστηριότητα στον κουμπαρά του κράτους.

Ο πρωτογενής τομέας όμως ,τα αρνιά, η ελιά κλπ δεν έχουν πρώτη ύλη ,να πετάς ή να αγοράζεις απ' έξω.
Αρνιά, κατσίκια, λιγνίτης, τσιμέντο,αλουμίνιο κλπ συν την γεωργία, είναι όλα  ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ. 
Δεν ξοδεύουμε πολλά,σχεδόν τίποτα και εισπράττουμε.

Ένα αυτοκίνητο, θέλει λαμαρίνα, πλαστικά κλπ και πετάς πολύ πράμα.
Ένα αρνάκι όμως σου δίνει κρέας,γάλα, τυρί, μαλλί,δέρμα, καζεΐνη και τόσα άλλα. Και το αρνάκι εκεί ίδιο και καλύτερο.

Η ελιά θέλει εργασία, αλλά δε θέλει όμως τίποτε άλλο και δίνει  πολλά!


Όποιος ξέρει οικονομία αυτά τα βλέπει και τα ξέρει. Αυτοί που δεν ξέρουν, νομίζουν οτι το χρήμα είναι παραγωγή και κάνουν μεταπτυχιακά στον τραπεζικό φορέα και τα παράγωγά αυτού.
Αυτοί όμως δεν είναι οικονομολόγοι αλλά εισπράκτορες φόρων.

Πάμε τώρα στην ουσία. Οι απόφοιτοι του Χάρβαρντ και των κολεγίων που μας κυβερνούν, νομίζουν πως το να βάζεις φόρους και να εισπράττεις  είναι οικονομία!


Μια βουλευτής κάποια στιγμή είχε πει κάτι για γεμιστά κι έπεσαν να την φάνε. Τελικά αποδείχτηκε πως ήξερε πολύ καλά τι έλεγε, γιατί αυτή είναι η οικονομετρική πολιτική και στατιστική οικονομίας.

 Ουσιαστικά μιλούσε για παραγωγή και την εφευρετικότητα που θα φέρει και την ανάπτυξη.

Αυτά όμως δε μπορούν να τα καταλάβουν οι ''πτυχιούχοι'' γιατί δεν έχουν δει ποτέ αρνί, δεν έχουν δει ποτέ ελιά παρά μόνο στα ράφια του σούπερ μάρκετ....




Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.