“Αετός”: Το τραγούδι του Σταμάτη Σπανουδάκη, ακτίδα αισιοδοξίας σε μέρες δύσκολες


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ 12/2020


Ο συνθέτης Σταμάτης Σπανουδάκης μας έχει εδώ και πολλά χρόνια συνηθίσει σε μία μουσική που εξαίρει, με έντονα αισιόδοξο τρόπο, τον ελληνικό πολιτισμό και την θέση του λαού μας στον κόσμο και την ιστορία.

Στους σημερινούς μας καιρούς της απόλυτης σύγχισης, του φόβου και του διχασμού, το νέο κομμάτι “Αετός” του Σταμάτη Σπανουδάκη θυμίζει το γλυκό βάρος της ιστορίας μας, καταλήγοντας σε ένα όμορφο μήνυμα ενότητας.

Ανακοινώνοντας το νέο του τραγούδι, ο κ. Σπανουδάκης έγραψε:

“11 Δεκεμβρίου έχω τα γενέθλια μου.
Είναι παρεμπιπτόντως και η μέρα του παιδιού.
Σας γράφω λοιπόν, για το εξής:
Αντί να σας κεράσω γλυκά, θα «ανεβάσω» μόνο για σας και πρίιν από οπουδήποτε αλλού, τον «Αητό». Έγραψα τον «Αητό», για να τον ακούσουν όλοι οι Έλληνες και να πάρουν δύναμη, κουράγιο και ελπίδα. Μακάρι να βγω σωστός αλλά και αληθινός, σ’ αυτό το μουσικό – στιχουργικό μου όνειρο..
Έχω λοιπόν την πίστη μου σε εσάς πρώτα, γιατί χρόνια τώρα από τα γραφόμενα σας και την ανταπόκριση σας, ξέρω ότι αγαπάτε την μουσική και τους στίχους μου.
Το δικό σας «δώρο» θέλω, ή μάλλον παρακαλώ, να είναι το εξής:
Πάρτε τον «Αητό» από τα «χέρια» μου και στείλτε τον, όπου υπάρχει ελληνισμός και ορθοδοξία. Αμερική, Αυστραλία, Γερμανία, Ρωσσία, Σερβία και όπου αλλού ξέρετε κάποιον Έλληνα η κάποιον ορθόδοξο.
Εσείς κήρυκες κι’ εγώ χαρούμενο «παιδί», στο πάρτυ γενεθλίων του….
Αυτά τα λίγα και όλα καλά θα πάνε, σύν Θεώ πάντα.

Στ. Σπανουδάκης”




 
https://cognoscoteam.gr

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.