Γεωργιάδης: Εάν τα μαγαζιά με χριστουγεννιάτικα δεν τηρούν τα μέτρα, θα τα κλείσω την Τρίτη

Πως θα τα κλείσει; Όπως έκλεισε και τα νοσοκομεία λοιμωδών και το έλεγε με στόμφο; Τότε που ήθελε και τη δόξα για την καταστροφή της δημόσιας υγείας και φοβόταν μην του την φάει  ο Ντάισεμπλουμ;

 Και πόση πλάτη να βάλουμε ακόμα κύριε υπουργέ;

Μόνο η δική μας πλάτη σηκώνει το βάρος η δική σας περιφέρεται από την Πάρνηθα σε ''απαγορευμένα'' ασανσέρ, κανάλια και διαγγέλματα....


«Εάν δούμε εικόνες συνωστισμού σαν αυτές του Λονδίνου και δεν τηρηθούν τα μέτρα στα εποχικά καταστήματα, το δηλώνω τώρα, γιατί οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους, την Τρίτη θα τα κλείσω» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Στην απόφαση της κυβέρνησης να επιτρέψει το άνοιγμα των καταστημάτων με χριστουγεννιάτικα είδη από την ερχόμενη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», το πρωί της Παρασκευής.
Όπως είπε ο υπουργός, η απόφαση αφορά 110 καταστήματα σε όλη τη χώρα. 
«Το κριτήριο με το οποίο λήφθηκε η απόφαση είναι ότι αν αυτοί οι άνθρωποι δεν δουλέψουν καθόλου τις γιορτές, δεν θα μπορέσουν να πουλήσουν το εμπόρευμά τους την 1η Ιανουαρίου και μεγάλο μέρος του εμπορεύματος δεν μπορεί να πωληθεί ούτε του χρόνου τα Χριστούγεννα και θα έπρεπε να πεταχτεί» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.
Επισήμανε ότι το άνοιγμα των εποχικών καταστημάτων θα γίνει υπό αυστηρές προϋποθέσεις και θα είναι μια «άσκηση ευθύνης» για τους επιχειρηματίες, τους εργαζόμενους και τους πολίτες.

«Εάν δούμε εικόνες συνωστισμού σαν αυτές του Λονδίνου και δεν τηρηθούν τα μέτρα στα εποχικά καταστήματα, το δηλώνω τώρα, γιατί οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους, την Τρίτη θα τα κλείσω» δήλωσε.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι από τη Δευτέρα, τα χριστουγεννιάτικα είδη θα πωλούνται και στα σούπερ μάρκετ, ενώ ανέφερε ότι συμμερίζεται και λαμβάνει υπόψη την ένσταση που έχει εκφραστεί από πολλούς στην αγορά για συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού που δημιουργούνται στις μεγάλες αλυσίδες οι οποίες πωλούν επίσης χριστουγεννιάτικα είδη και τώρα είναι κλειστές.

«Θα θέλαμε πολύ να ανοίξουμε όλα τα καταστήματα που έχουν εποχικά αλλά είναι πολλές χιλιάδες» σχολίασε.
Για τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για άνοιγμα των κομμωτηρίων από την επόμενη Παρασκευή 11/12, ο κ. Γεωργιάδης δεν ανέφερε συγκεκριμένη ημερομηνία, είπε όμως ότι πρόθεση είναι να ανοίξουν σύντομα.

«Από Δευτέρα δεν θα υπάρχουν υψηλές τιμές στα τεστ»
Για την κριτική εκπροσώπων του ιατρικού κόσμου αναφορικά με τη διατίμηση των τεστ, χαρακτήρισε αδιανόητο να δηλώνουν γιατροί ότι θα αρνηθούν να κάνουν το τεστ σε πολίτες λόγω χρηματικού ζητήματος.

Για το θέμα επίκειται εντός της ημέρας τηλεδιάσκεψη με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

«Από Δευτέρα δεν θα υπάρχουν υψηλές τιμές στα τεστ» σημείωσε, σχολιάζοντας ότι «προφανώς θα υπάρξουν κυρώσεις σε όσους δεν τηρούν την διατίμηση των τεστ».

Ενώ επισήμανε ότι στην εποχή της πανδημίας δεν είναι για να κερδίσει κάποιος υπερβολικά λεφτά αλλά για να βάλουμε πλάτη.


Με πληροφορίες από sputniknews.gr

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.