Στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ προσέφυγε η Πολιτεία του Τέξας για τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑΣτο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ προσέφυγε η Πολιτεία του Τέξας εναντίον της Tζόρτζια, του Μίσιγκαν, της Πενσιλβανίας και του Ουισκόνσιν για τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ στις 3 Νοεμβρίου 2020.
Ειδικότερα, το Τέξας κατέθεσε αγωγή κατά των προαναφερθεισών πολιτειών, με την αιτιολογία ότι υπήρξαν μη σύννομες αλλαγές στους κανονισμούς και στις διαδικασίες ψηφοφορίας -είτε μέσω δικαστηρίων είτε μέσω άλλων ενεργειών- κατά τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, με αποτέλεσμα την παραβίαση της συνταγματικής ρήτρας.
Η πολιτεία της Πενσιλβάνια απάντησε στην αγωγή της πολιτείας του Τέξας, υποστηρίζοντας πως είναι απαράδεκτη νομικά, καθώς δεν εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου που επικαλείται (Act 77, νόμος περί επιστολικής ψήφου).
Η Πενσιλβάνια υποστηρίζει επίσης ότι το Τέξας δεν εξηγεί πώς η «μαζική αποξένωση» των ψηφοφόρων «άπτεται της ρήτρας της διαδικασίας λήξης της ψηφοφορίας» σε ό,τι αφορά την καταμέτρηση των ψήφων.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως οι νομικοί στις ΗΠΑ έχουν διχαστεί…
Πάντως, το Τέξας υποστηρίζει ότι οι διαφορές στην εκλογική διαδικασία από κομητεία σε κομητεία ισοδυναμούν με παραβίαση της αρχής της Ισότητας, όπως αυτή ερείδεται στο αμερικανικό σύνταγμα.
Μάλιστα, οι τεξανικές αρχές το πάνε και ένα βήμα παραπέρα, υποστηρίζοντας πως «τελικά επηρεάστηκε το αποτέλεσμα».
Η αγωγή, που κατατέθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, ζητά από το Ανώτατο Δικαστήριο να επιτρέψει στους νομοθέτες τους να διορίσουν απευθείας εκλέκτορες.

Η αγωγή

«Ορισμένοι αξιωματούχοι στα εναγόμενα κράτη παρουσίασαν την πανδημία ως δικαιολογία για την παράβλεψη των κρατικών νόμων σχετικά με την επιστολική ψήφο.
Οι καθού πολιτείες βομβάρδισαν τα εκλογικά κέντρα με δεκάδες εκατομμύρια αιτήσεις ψηφοφορίας και ψηφοφορίες κατά παρέκκλιση των νόμιμων ελέγχων ως προς τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνονται, αξιολογούνται και υπολογίζονται τα ψηφοδέλτια.
Είτε είχαν καλή πρόθεση είτε όχι, αυτές οι αντισυνταγματικές πράξεις είχαν το ίδιο αποτέλεσμα – έκαναν τις εκλογές του 2020 λιγότερο ασφαλείς στα καθού πολιτείες.
Αυτές οι αλλαγές δεν συνάδουν με τους σχετικούς κρατικούς νόμους και έγιναν από μη νομοθετικές οντότητες, χωρίς καμία συγκατάθεση από τους κρατικούς νομοθέτες.
Οι πράξεις αυτών των αξιωματούχων παραβίασαν άμεσα το Σύνταγμα.
Οι εναγόμενες πολιτείες παραβίασαν τη ρήτρα των εκλογέων προβαίνοντας σε παράνομες ενέργειες αλλάζοντας τους εκλογικούς κανόνες που διέπουν τον διορισμό των προεδρικών εκλεκτόρων;
Αυτές οι αλλαγές των εναγόμενων πολιτειών διευκόλυναν κάποιον υποψήφιο κατά παράβαση του κρατικού νόμου, ο οποίος, με τη σειρά του, παραβίασε τη ρήτρα εκλογών του άρθρου II, τμήμα 1, ρήτρα 2 του Συντάγματος των ΗΠΑ.
Με αυτές τις παράνομες πράξεις, οι εναγόμενες πολιτείες όχι μόνο έχουν μολύνει την ακεραιότητα της ψήφου των πολιτών τους, αλλά οι πράξεις τους έχουν επίσης υποβαθμίσει τις ψήφους πολιτών στην ενάγουσα πολιτεία και σε άλλες πολιτείες που παρέμειναν πιστες στο Σύνταγμα».www.bankingnews.gr

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.