Αστυνομικός αρνείται να δώσει τα στοιχεία του σε πολίτη παρά τον σαφή κανονισμόΟ Κώδικας Δεοντολογίας των Αστυνομικών είναι σαφής: Σε περίπτωση επέμβασης, ο αστυνομικός οφείλει να δώσει τα στοιχεία του: ιδιότητα, ταυτότητα και Υπηρεσία.

Αναφέρει ο Κώδικας δεοντολογίας του Αστυνομικών:

«β. Εφαρμόζει το νόμο με κοινωνική ευαισθησία και ουδέποτε υπερβαίνει τα επιτρεπόμενα όρια της διακριτικής ευχέρειας που του παρέχεται. Όταν επεμβαίνει υποχρεούται να δηλώνει την ιδιότητα, την ταυτότητα και την Υπηρεσία του.»

Στην περίπτωση που καταγγέλλεται μέσω ανάρτησης στο Twitter, επικεφαλής αστυνομικής δύναμης στα Εξάρχεια, κατά τη διάρκεια της επετείου για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία του σε πολίτη που τα ζήτησε.

Όπως αναφέρει μάλιστα η ανάρτηση, ο πολίτης είχε δηλώσει και τη δημοσιογραφική του ιδιότητα.

Σύμφωνα με το βίντεο η στιχομυθία που ακούγεται είναι:
- Ποιος είναι ο επικεφαλής; Γιατί, ντρέπεστε για τη δουλειά σας; Δώστε μου τα στοιχεία σας. Είναι μυστικό;
- «Όχι»
Στην απάντηση του αστυνομικού «Πάρτε το 100» ο πολίτης απαντά «Ποιο 100; Σιγά μην ενοχλήσω το 100, τα δικά σας στοιχεία θέλω»

Ο κώδικας δεοντολογία της Αστυνομίας λέει πολλά περί σεβασμού των πολιτών, ωστόσο όπως φαίνεται πολλά όργανα της τάξης γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τη δεοντολογία.

Στο κάτω-κάτω ο στόχος της συγκεκριμένης πολιτικής ηγεσίας είναι η αστυνόμευση και η τρομοκρατία όπου ο σεβασμός προς τον πολίτη όπως φαίνεται, δεν παίζει κανένα ρόλο! 

Πηγή: documentonews.gr


Στο κάτω-κάτω ο στόχος της συγκεκριμένης πολιτικής ηγεσίας είναι η αστυνόμευση και η τρομοκρατία όπου ο σεβασμός προς τον πολίτη όπως φαίνεται, δεν παίζει κανένα ρόλο! Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.