Να τι σημαίνει να είσαι Κόκκινος παλιάνθρωπος

Η κ. Ασπασία Παπαθανασίου που το 1944 ήταν 26 χρονών ήταν εκ των πρωταγωνιστών της εκτέλεσης της Παπαδάκη.
Χάρη σε ένα αναγνώστη που μου υπέδειξε την συνέντευξη της «ΒΗΜΑ» του 2004, μάθαμε ότι 60 χρόνια μετά τη δολοφονία εξακολουθεί να λέει τα ίδια ψέματα που έλεγαν το 1944.
Έτσι και αλλιώς σαν Άθεη κομμουνίστρια δεν έχει να μετανοήσει για της αμαρτίες της. Στο Βήμα η κ. Ασπασία Παπαθανασίου είπε:
«Ένα άλλο βράδυ, (21 Δεκεμβρίου 1944 έρχεται η Ολυμπία Παπαδούκα και μου λέει «Πιάσανε την Παπαδάκη» . Τρέξαμε να πάμε να βρούμε την καθοδήγηση. Ώσπου να πάμε, μάθαμε ότι τη σκότωσαν…».

Σημασία έχει το ότι, όπως ομολόγησε,  γνώριζε ότι η Παπαδάκη είχε εκτελεστεί από το ίδιο βράδυ. 

Η Παπαδάκη όμως, ήταν επισήμως αγνοούμενη μέχρι που βρέθηκε η σορός της.

Παρόλο που δεν το λέει, το έμαθε από το Κόμμα, την καθοδήγηση, όπου «έτρεξε».
Παρόλο που είναι όπως κάθε κομμουνιστής ενσυνείδητη ψεύτρα την είπε την αλήθεια της.
 Η καθοδήγηση γνώριζε τη νύχτα της 21ης προς την 22α Δεκεμβρίου 1944 ότι η εντολή εκτέλεσης είχε έρθει εις «αίσιον» πέρας και το ανακοίνωσε με χαρά στις συντρόφισσες που απαιτούσαν τον θάνατό της.

Στην ιδία συνέντευξη στο ΒΗΜΑ,είπε:
 «Μας κόλλησαν ότι η Παΐζη κι εγώ ήμαστε υπεύθυνες για τον θάνατο της Παπαδάκη. Μετά τη Βάρκιζα έγινε μια δίκη. Διαβάζαμε τα πρακτικά της στο «Έθνος». Είχαν αποφασίσει να εκτελέσουν τον εκτελεστή της Παπαδάκη. Τον είχαν πάει φυλακή. Στο δικαστήριο βγήκε όλη η αλήθεια, ότι την Παπαδάκη τη σκότωσε ένας πράκτορας των Εγγλέζων που είχε κάνει κι άλλα πράγματα».

Η αποθέωση της παλιανθρωπιάς. Ξέχασε τη Συνέλευση στο Θέατρο Διονύσια στις 24 Νοεμβρίου. Ξέχασε το «θάνατος στην Πουτάνα». Ξέχασε ότι η Κομματική Οργάνωση απαιτούσε τη σύλληψη και εκτέλεση της .
 Αλλά θυμόταν ότι το «λαοδικείο» που καταδίκασε τον Ορέστη σε θάνατο, επειδή κρατούσε τα χρυσαφικά των θυμάτων και δεν τα παρέδωσε στο Κόμμα, απεφάνθη ότι ο ΟΠΛΑΤΖΗΣ ήταν πράκτορας των Άγγλων, όπως ήταν ο Πλουμπίδης, ο Σιάντος, και άλλοι πολλοί.


ΠΗΓΗ ΔΕΛΤΙΟ11Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.