Ισχυρός σεισμός στην Κροατία



Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλόνισε την Κροατία το μεσημέρι της Τρίτης (29/12).
Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, το επίκεντρο εντοπίζεται 51 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ζάγκρεμπ και 9 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Σίσακ, το οποίο ταρακουνήθηκε επίσης χθες από σεισμό 5,2 Ρίχτερ.

Το εστιακό βάθος της δόνησης εντοπίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν προκληθεί σοβαρές καταστροφές στην Petrinja, ενώ φέρονται να υπάρχουν και εγκλωβισμένοι σε κτήρια που κατέρρευσαν.

 Επίσης  χθες, σεισμός μεγέθους 5,2 Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 07:28, με επίκεντρο περιοχή 13 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Σίσακ και 49 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσα Ζάγκρεμπ.



Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.