Απορρίφθηκε η πρόταση Πριόβολου για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά



 Σύμφωνα με δημοσίευμα από το  Reporter,απερρίφθη ομόφωνα από τη γενική συνέλευση των πιστωτών της Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε. (ΕΝΑΕ) η προσφορά της Pyletech Shipyards του εφοπλιστή Θεόφιλου Πριόβολου στο διαγωνισμό για το «στρατιωτικό τμήμα» των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Ο Γιώργος Γεωργίου που υπογράφει το ρεπορτάζ αναφέρει ότι “η απόφαση των πιστωτών ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενη, μετά τις σχετικές ανακοινώσεις των εργαζομένων, αλλά και την κυβερνητική «σιγή» για το ύψος του τιμήματος.
Πηγές που παρακολουθούν στενά τις διαδικασίες μεταφέρουν στο Reporter πως αυτό που μένει να φανεί είναι αν θα επαναπροκηρυχθεί η διαγωνιστική διαδικασία και αν οι όροι θα παραμείνουν οι ίδιοι ή αν θα αλλάξουν. Απόφαση που ίσως επηρεάσει και το επενδυτικό ενδιαφέρον. Αναλυτικές λεπτομέρειες αναμένονται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΝΑΕ.


Υπενθυμίζεται ότι στο διαγωνισμό, για την έκταση περίπου 350 στρεμμάτων, συμμετείχαν η Pyletech με μία προσφορά ύψους 15,1 εκατ. ευρώ και η ONEX του Πάνου Ξενοκώστα με τη συμβολική προσφορά του 1 εκατ. ευρώ. Η διευκρινιστική ανακοίνωση της ONEX, στην οποία εξηγούσε τις ενστάσεις της για το διαγωνισμό, ήταν που οδήγησε τον ειδικό διαχειριστή των Ναυπηγείων στην απόφαση να κρίνει άκυρη την προσφορά και να καλέσει σε γενική συνέλευση.

Η Pyletech του κ. Πριόβολου έχει αιτιολογήσει το τελικό ύψος της προσφοράς, αφήνοντας σαφείς αιχμές για «μεθοδεύσεις και λάθη του ειδικού διαχειριστή», ενώ χθες έδωσε στη δημοσιότητα λίστα με τις τελευταίες αγοραπωλησίες ευρωπαϊκών ναυπηγείων, για να συγκριθούν τόσο τα τιμήματα όσο και οι προσφερόμενες υποδομές.
militaire.gr
Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.