Παρέμβαση Ιεραρχών για τα Χριστούγεννα: “Ανοίξτε τις Εκκλησίες… χρειαζόμαστε οξυγόνο”



Την εύρεση μιας “μέσης λύσης” για ανοικτές εκκλησίες την περίοδο των Χριστουγέννων επιζητούν μέσα από δημόσιες τοποθετήσεις τους ολοένα και περισσότεροι Ιεράρχες.
Από: vimaorthodoxias.gr
Μεσογαίας Νικόλαος: Να ανοίξουν οι ναοί

“Οι ναοί πρέπει να ανοίξουν άμεσα, με όρους ασφαλώς υγειονομικούς και αυστηρούς  αλλά και λογικούς. Δεν θέλουμε καθόλου να γίνουμε υπεύθυνοι για την κακή υγεία και τον θάνατο συνανθρώπων μας. Τα μέτρα που εφαρμόστηκαν μας έριξαν στην Εντατική. Χρειαζόμαστε οπωσδήποτε οξυγόνο και αναπνευστήρα. Χρειαζόμαστε τους ναούς μας ανοιχτούς. Οι κλειστοί ναοί απειλούν τους πιστούς”, ανέφερε μεταξύ άλλων σε πρόσφατη δήλωση του ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος.
Δημητριάδος Ιγνάτιος: Να βρεθεί η χρυσή τομή

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος ο οποίος σε πρόσφατη τηλεοπτική Συνέντευξη στο κανάλι ΤRT και τον δημοσιογράφο Σωτήρη Πολύζο δήλωσε χαρακτηριστικά:

“Χριστούγεννα είναι. Να βρεθεί η χρυσή τομή. Ως Ποιμένας, μεταφέρω τον πόθο και την αγωνία του ποιμνίου μου. Δεν θα αυθαιρετήσω, αλλά θα χαρώ ειλικρινά, αν στην Ορθόδοξη Ελλάδα βρούμε την χρυσή τομή να κρατήσουμε και την πίστη μας ζωντανή και τους πιστούς μας σε εγρήγορση και την κοινωνία μας ενωμένη”
Κυθήρων Σεραφείμ: Παραδώσαμε τα κλειδιά των ναών μας

Και ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ με επιστολή προς την Ιερά Σύνοδο έκανε λόγο για την πρωτόγνωρη απόφαση να μείνουν για δεύτερη φορά κλειστοί οι Ναοί στο Β΄ Lockdown, ενώ χαρακτήρισε την όλη κατάσταση ως διωγμό κατά των Χριστιανών και κατηγόρησε την Πολιτεία ότι παραβαίνει το Σύνταγμα, και επιβάλει αυθαίρετα τον αποκλεισμό του λαού του Θεού από την Θεία Λατρεία.
Καστορίας Σεραφείμ: H Εκκλησία είναι για τους Χριστιανούς ότι είναι ένα νοσοκομείο για τους ασθενούντες

Τον έντονο προβληματισμό του για τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας εξέφρασε και ο Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, με επίκαιρο μήνυμα του κάνοντας λόγο “για την τρομοκρατία και τον φόβο που ασκείται στον ελεύθερο στη σκέψη και αδούλωτο στην καρδιά Έλληνα Ορθόδοξο, η Εκκλησία είναι για τη ζωή των Χριστιανών, ότι είναι ένα νοσοκομείο ή ένα θεραπευτήριο για τη ζωή των ασθενούντων” τονίζει χαρακτηριστικά στο μήνυμα του.

http://www.freepen.gr

 

 Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.