Διαφωνία των ειδικών για το άνοιγμα των σχολείων


Στις επόμενες ημέρες παραπέμπονται όπως όλα δείχνουν οι ανακοινώσεις για την ημερομηνία επαναλειτουργίας των σχολείων, καθώς η μαραθώνια συζήτηση μεταξύ της Επιτροπής των ειδικών και της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, η οποία διεξάγεται μέσα σε κλίμα έντασης μέχρι αυτή την ώρα, δεν φαίνεται να οδηγεί σε συμφωνία.

Η επιτροπή δεν κατόρθωσε σύμφωνα με πληροφορίες να καταλήξει σε μια κοινή απόφαση και ως εκ τούτου οι ανακοινώσεις οδεύουν προς αναβολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της Επιτροπής των ειδικών εμφανίστηκαν διχασμένα ενώ μάλιστα ορισμένοι ήταν κάθετα αρνητικοί στο άνοιγμα των σχολείων μετά τις γιορτές. Επιπλέον φέρεται πως έπεσαν δύο ακόμα προτάσεις στο τραπέζι και συγκεκριμένα: Η πρώτη εισηγούνταν το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων στις 8 Ιανουαρίου και στη συνέχεια, αν τα επιδημιολογικά δεδομένα ήταν καλά, να ανοίξουν και οι υπόλοιπες βαθμίδες εκπαίδευσης, τα γυμνάσια και τα λύκεια.

Η δεύτερη εισήγηση έκανε λόγο για άμεσο άνοιγμα των σχολείων στις 8 ή τις 11 Ιανουαρίου.

Ωστόσο τα μέλη της Επιτροπής δεν κατόρθωσαν να συμφωνήσουν σε καμία από τις παραπάνω προτάσεις και η συζήτηση όπως φαίνεται θα λήξει χωρίς να υπάρξει «λευκός καπνός» για τα σχολεία. Στη συνέχεια τα μέλη της επιτροπής θα έχουν περιθώριο 48 ωρών για να καταλήξουν και να υποβάλουν την εισήγησή τους στην κυβέρνηση με βάση την οποία θα ληφθούν και οι οριστικές αποφάσεις.

zougla.gr
Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.