Δε ρουφιάνεψαν οι Έλληνες τα Χριστούγεννα κι ελπίζουν πως θα το κάνουν την Πρωτοχρονιά

φώτο αρχείου

Απολογισμό των μέτρων και των ελέγχων του εορταστικού τριημέρου των Χριστουγέννων, για την πρόληψη διάδοσης του κορονοϊού, πραγματοποιούν τα στελέχη του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να χαράξουν εκ νέου την στρατηγική τους για το «πιο επικίνδυνο», όπως το χαρακτηρίζουν, ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς.

Πηγές του Sputnik ανέφεραν πως γενικά, δεν παρατηρήθηκαν προβλήματα στην συμμόρφωση των πολιτών με τις οδηγίες αλλά και τις απαγορεύσεις που αποφασίστηκαν από την αρμόδια Κυβερνητική επιτροπή, όμως οι αξιωματικοί που συντόνιζαν αυτά τα μέτρα σημείωσαν δύο δεδομένα που τους απασχολούν στον νέο σχεδιασμό.


Το πρώτο είναι πως δεν υπήρξαν καθόλου καταγγελίες, ειδικά στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, σχετικά με συγκεντρώσεις σε σπίτια την παραμονή ή και ανήμερα τα Χριστούγεννα. Η γενική εικόνα που έχουν, είναι πως σίγουρα υπήρξαν τέτοιες συγκεντρώσεις, όμως «οι πολίτες δεν τις κατήγγειλαν με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατό να πραγματοποιηθούν οι σχετικοί έλεγχοι».

Το δεύτερο δεδομένο που τους προβληματίζει στον είναι το ότι εθιμικά το «μεγάλο ρεβεγιόν» για τους Έλληνες δεν είναι αυτό των Χριστουγέννων, αλλά της Πρωτοχρονιάς.

«Τα Χριστούγεννα παραδοσιακά είναι μια οικογενειακή γιορτή με κλειστές συγκεντρώσεις συγγενών γύρω από το τραπέζι, πολύ κοντά στις οδηγίες που δόθηκαν από την αρμόδια επιτροπή», είπε στο Sputnik, ανώτατος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας.

Και συμπλήρωσε: «Οι μεγάλες κοινωνικές συγκεντρώσεις, με ολονύχτια πάρτι, ανταλλαγή δώρων και άλλα έθιμα όπως η συμβολική χαρτοπαιξία για τύχη το νέο έτος, γίνονται παραμονή Πρωτοχρονιάς και αυτό μας κάνει να εντείνουμε τα μέτρα ελέγχων το διήμερο 31 Δεκεμβρίου και 1 Ιανουαρίου».


Η ΕΛ.ΑΣ συμβουλεύει: Ρουφιανέψτε τους γείτονες την Πρωτοχρονιά!




Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.