Μην πετάτε τη στάχτη από το τζάκι. 6 χρήσεις που θα σας λύσουν τα χέρια


1. Ένα δυνατό καθαριστικό

Από τη στάχτη μπορεί να φτιαχτεί ένα από τα καλύτερα απορρυπαντικά γενικής χρήσης. Καθαρίζει, λευκαίνει και απολυμαίνει πατώματα, τζάμια και ασημικά. Βράζουμε δύο με τρία κουταλάκια στάχτη σε ένα μπρίκι με νερό και μετά την σουρώνουμε και είναι έτοιμο. Είναι η γνωστή αλισίβα.

2. Απομακρύνει τους λεκέδες

Σε αυτή την περίπτωση οι κινήσεις θα πρέπει να είναι άμεσες. Μόλις δημιουργηθεί ο λεκές θα πρέπει να τοποθετήσετε πάνω του αμέσως στάχτη και στην συνέχεια, μετά από 5 λεπτά να την αφαιρέσετε με ψίχα ψωμιού.

3. Καταπολεμά τις μυρωδιές

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να βάλουμε στάχτη πάνω σε ο,τιδήποτε μυρίζει άσχημα και έτσι απομακρύνουμε τις άσχημες οσμές. Την χρησιμοποιούμε ακόμα για να ξεμυρίσει το ψυγείο.

4. Προστατεύει τα φυτά από τον πάγο

Η στάχτη βοηθάει τα φυτά να μην παγώσουν τον χειμώνα αν ρίξετε πάνω τους μονάχα μια στρώση από αυτή.

5. Εντομοαπωθητικό

Η στάχτη απωθεί τα έντομα. Με την στάχτη απομακρύνονται από τον κήπο διάφορα έντομα και παράσιτα όπως γυμνοσάλιαγκες και σαλιγκάρια κ.ά.

6. Πάστα καθαρισμού 

Για το φούρνο και τα μάτια της κουζίνας ή τα μαυρισμένα σκεύη.
Απλώστε τη στάχτη στην επιφάνεια που θέλετε να καθαρίσετε και ψεκάστε με λευκό ξύδι. Αφήστε να δράσει για λίγη ώρα. Εναλλακτικά φτιάξτε μια πάστα από στάχτη και νερό και απλώστε.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.