Τα ονόματα των 45 που θα εμβολιαστούν πρώτοι




Η κυβέρνηση παρουσίασε το πρωί της Τετάρτης το εθνικό σχέδιο εμβολιασμών κατά του κορονοϊού με επιχειρησιακό όνομα «Ελευθερία».

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, πρώτοι θα εμβολιαστούν στις 27 Δεκεμβρίου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως άλλωστε επεσήμανε σήμερα στην ενημέρωση του υπ. Υγείας, ο αρμόδιος υπουργός, Βασίλης Κικίλιας.

Μέχρι τις 10/1 θα εμβολιαστούν 45 αξιωματούχοι και συνολικά 70.000 άτομα, μεταξύ των οποίων: ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, ενώ επίσης, θα εμβολιαστούν συνολικά 45 αξιωματούχοι από την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, του υπουργείου Αμυνας και του υπουργείου Υγείας, οι ηγεσίες του ΕΟΔΥ και του ΕΟΠΥΥ, οι ηγεσίες του Στρατού, της ΕΛ.ΑΣ., του Πυροσβεστικού Σώματος, του Λιμενικού και της ΕΥΠ.


Βάσει του εθνικού επιχειρησιακού σχεδίου εμβολιασμών, στην πρώτη φάση εμβολιασμού κατά του κορονοϊού θα δοθεί προτεραιότητα στους υγειονομικούς, στους ηλικιωμένους που διαμένουν σε οίκους ευγηρίας και στους υπαλλήλους αυτών των δομών, σε όσους περιθάλπονται, διαμένουν ή εργάζονται σε δομές φροντίδας χρόνια πασχόντων και σε κέντρα αποκατάστασης, και τέλος σε αξιωματούχους που επιτελούν κρίσιμο έργο για τη λειτουργία του κράτους και της κυβέρνησης.

Στη δεύτερη φάση συμπεριλαμβάνονται: άτομα ηλικίας 85 ετών και άνω, άτομα ηλικίας 80 ετών και άνω, άτομα ηλικίας 75 ετών και άνω, άτομα ηλικίας 70 ετών και άνω, ασθενείς με νοσήματα που συνιστούν πολύ υψηλό κίνδυνο για νόσηση με COVID-19 ανεξαρτήτως ηλικίας, προσωπικό προτεραιότητας για κρίσιμες λειτουργίες του Κράτους, άτομα 60 έως 69 ετών (ανεξαρτήτως ιστορικού νοσημάτων), ασθενείς 18 έως 59 ετών με νοσήματα που συνιστούν υψηλό κίνδυνο για νόσηση με COVID-19.

Στην τρίτη φάση: Άτομα 18 ετών και άνω χωρίς υποκείμενα νοσήματα.

Οι βασικές αρχές του επιχειρησιακού σχεδίου εμβολιασμών είναι η υγειονομική ασφάλεια, η ηθική και η ακεραιότητα, η διαφάνεια, η χρηστή διαχείριση, ο συντονισμός και η συνεργασία και τέλος η εγρήγορση, η ευελιξία και η προσαρμοστικότητα.


Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.