Διαζευγμένη μητέρα με 3 ανήλικα παιδιά έχασε το σπίτι της σε πλειστηριασμό


Η δανειολήπτρια απευθύνθηκε στην Τράπεζα λίγο πριν την ημέρα του πλειστηριασμού και η τράπεζα έκανε πρόταση ρύθμισης. επειδή όμως στο δάνειο ήταν συνοφειλέτης και ο πρώην σύζυγος της, ήταν απαραίτητη και η δική του συγκατάθεση, την οποία δεν έδωσε.

Έχασε το σπίτι της σε πλειστηριασμό μια διαζευγμένη μητέρα τριών ανήλικων τέκνων (12,14 και 16 ετών).

Ο γολγοθάς της γυναίκας ξεκίνησε όταν χώρισε με τον σύζυγο της και σταμάτησαν τόσο εκείνη όσο και ο πρώην σύζυγος της (συνδικαιούχος) να πληρώνουν το δάνειο, με αποτέλεσμα η τράπεζα  να  εκδώσει κατασχετήρια έκθεση και να οριστεί ημερομηνία πλειστηριασμού .

Ο σύζυγος της δεν της καταβάλλει διατροφή και εργαζόμενη νυχθημερόν προσπαθούσε να πληρώνει τα έξοδα των παιδιών, ενώ δανειζόταν από συγγενείς και λάμβανε βοήθεια από την Εκκλησία. Η γυναίκα βρισκόταν σε πραγματική αδυναμία και δεν μπορούσε να επιβαρυνθεί και τη δόση των δανείων πέραν όλων των άλλων εξόδων των παιδιών της.

Η δανειολήπτρια απευθύνθηκε στην Τράπεζα λίγο πριν την ημέρας του πλειστηριασμού, προκειμένου να ρυθμίσει το δάνειο της, ώστε να  σωθεί το ακίνητο που ήταν η πρώτη κατοικία της και σε αυτό ζει  με τα ανήλικα τέκνα. Τελικά η τράπεζα έκανε πρόταση ρύθμισης, την οποία η δανειολήπτρια ήθελε να αποδεχτεί, όμως επειδή  στο δάνειο ήταν συνοφειλέτης και ο πρώην σύζυγος της ήταν απαραίτητη και η δική του συγκατάθεση.

Εκείνος αν και δεν είχε καθόλου περιούσια αρνήθηκε να υπογράψει και αδιαφόρησε πλήρως για τον επικείμενο πλειστηριασμό.

Αποτέλεσμα αυτής του της άρνησης ήταν η Τράπεζα να προχωρήσει τη διαδικασία του πλειστηριασμού . Η  δανειολήπτρια προσπάθησε να ζητήσει αναστολή του πλειστηριασμού, καθώς ανήκει στους ευάλωτους δανειολήπτες, όμως η Τράπεζα  εκπλειστηριάσε το σπίτι. Έτσι  η γυναίκα με τα τρία ανήλικα τέκνα της στερείται πλέον κατοικίας και θα μείνουν στον δρόμο, καθώς η Τράπεζα ήδη την καλεί ζητώντας να αποχωρήσουν άμεσα από το ακίνητο.

Η δικηγόρος Κατερίνα Φραγκάκη σχολιάζει 

«Δυο παράγοντες συντέλεσαν καταλυτικά για να χάσει το σπίτι της αυτή η γυναίκα, η αδιαφορία του πρώην συζύγου να υπογράψει τη ρύθμιση του δανείου, αλλά ταυτόχρονα η καταχρηστική απόφαση της Τράπεζας να προχωρήσει στον πλειστηριασμό, αν και η γυναίκα αυτή στερείται εισοδημάτων και άλλης περιουσίας και έπρεπε να ενταχθεί στις περιπτώσεις των ευάλωτων δανειοληπτών για τους οποίους οι πλειστηριασμοί αναστέλλονται έως τις 31/12/2020.  Βεβαίως συντέλεσε και το γεγονός  ότι η συγκεκριμένη δανειολήπτρια αν είχε προβεί εγκαίρως στην άσκηση των νομικών μέσων που δίνει ο Νόμος, όπως είναι π.χ. η ανακοπή κατά της κατασχετήριας έκθεσής ή είχε ενταχθεί είτε στον Νόμο Κατσέλη ή στον Ν. 4605/2019 όσο ίσχυαν, είναι βέβαιο ότι θα είχε προστατευτεί. Όμως προέβη από μόνη της σε μια διαδικασία εξωδικαστικής ρύθμισης, χωρίς να έχει ούτε καν έναν δικηγόρο να πιέζει την τράπεζα. Σε αυτή την περίπτωση είναι ξεκάθαρο ότι θα πρέπει τα παιδιά και η μητέρα να συνεχίσουν να μένουν στο σπίτι και η Τράπεζα να της δώσει το δικαίωμα μίσθωσης για πολλά έτη με ένα πολύ μικρό μίσθωμα, το οποίο θα επιδοτεί το κράτος, κατά αναλογική εφαρμογή με τον νέο πτωχευτικό που θα ισχύσει από τις αρχές του νέου έτους.»

 sofokleousin.gr

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.