Στις 21 Δεκεμβρίου η συνεδρίαση για την έγκριση του εμβολίου της Pfizer


Την  Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως η αρμόδια επιτροπή (CHMP) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) σχετικά με το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech.

Ο EMA αναμένεται να εκδώσει μια θετική ετυμηγορία για το πρώτο εμβόλιο κατά του COVID-19 στις 23 Δεκεμβρίου, δήλωνε νωρίτερα γερμανική κυβερνητική πηγή στο Reuters. 

Σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός απαντά και στις επικρίσεις για καθυστέρηση έγκρισης, αναφέροντας ότι "ο ρυθμός προόδου εξαρτάται από μια αξιόπιστη και πλήρη αξιολόγηση της ποιότητας, της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας και καθορίζεται από τη διαθεσιμότητα πρόσθετων πληροφοριών από την εταιρεία για να απαντήσει σε ερωτήσεις που τέθηκαν κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης".

Σύμφωνα με τον ΕΜΑ, η CHMP "θα ολοκληρώσει την αξιολόγησή της το συντομότερο δυνατό χρονικό σημείο και μόνο όταν τα δεδομένα σχετικά με την ποιότητα, την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου είναι αρκετά ισχυρά και πλήρη για να προσδιορίσουν εάν τα οφέλη του εμβολίου υπερτερούν των κινδύνων του".

"Μόλις η CHMP συστήσει άδεια κυκλοφορίας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επισπεύσει τη διαδικασία λήψης αποφάσεών της με σκοπό τη χορήγηση άδειας κυκλοφορίας, η οποία ισχύει σε όλα τα κράτη  μέλη της ΕΕ και του ΕΟΧ εντός ημερών" επισημαίνεται στην ανακοίνωση. 




Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.