Η Τουρκία με το “πνεύμα του 1974” και η “άμυαλη” ΕΕ που δεν καταλαβαίνει τι τέρας θρέφει…


Η Τουρκία με το “πνεύμα του 1974” και η “άμυαλη” ΕΕ που δεν καταλαβαίνει τι τέρας θρέφει…

σημ.. το μιλιταιρ του έγκυρου δημοσιογραφου ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ  τα παρανομα ελληνικα χοαξ το εκοψε στο φεις μπουκ για ψευδες ειδησεις.. ,,αν ειναι δυνατον ,,,και ομως εγινε ,,,μετα την συνεντευξη με τον αρχηγο της αντιπολιτευσης που ειπε μερικα καυτα ερωτηματα και θεματα ..εεε τι κανουνε οι μιζες οι αφιλοτιμες !!!!!!

«Ειλικρινά λέμε ότι ενεργούμε με το πνεύμα του 1974. Εμείς κινούμαστε στο πνεύμα του αείμνηστου Ετσεβίτ, του αείμνηστου Νετσμεντίν Ερμπακάν, του αείμνηστου Αλπαρσλάν Τουρκές και διατηρούμε αυτό το πνεύμα ζωντανό». Με τα λόγια αυτά προσδιόρισε την εξωτερική πολιτική που ακολουθεί και θα συνεχίσει να ακολουθεί η Τουρκία, ο Υπουργός Εξωτερικών της γείτονος Μεβλούτ Τσαβούσογλου στον απόηχο της Συνόδου Κορυφής της 11ης Δεκεμβρίου.

Οι δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια ακόμα κυνική ομολογία βαρβαρότητας. Αποθρασυμένο από την κατευναστική πολιτική των Ευρωπαίων, το καθεστώς Ερντογάν επιλέγει απροκάλυπτα να συνεχίσει την πολιτική του Αττίλα του ‘74, την πολιτική της στρατιωτικής δράσης των Ετσεβίτ-Ερμπακάν, αλλά και τον δρόμο που χάραξε ο εμπνευστής των Γκρίζων Λύκων Αλπαρσλάν Τουρκές. Αυτό είναι το «πνεύμα» από το οποίο εμφορούνται οι γείτονες και το χειρότερο, δεν το κρύβουν… 

Και την ίδια στιγμή που απειλούν ευθέως Ελλάδα και Κύπρο (δυο κράτη-μέλη της ΕΕ) με στρατιωτική δράση, περιμένουν από την Ευρώπη «να τηρήσει το λόγο της για πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην Ένωση» (!), όπως δήλωσε  πριν λίγες μέρες ο Ερντογάν, εξερχόμενος του Υπουργικού Συμβουλίου. 

Τι σχέση μπορεί να έχει το πνεύμα του Αττίλα του ‘74 και των Γκρίζων Λύκων με το πνεύμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Όση ακριβώς σχέση έχει το σκοτάδι με το φως… Σε μια εποχή που η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη κινδυνεύει να καταντήσει ανέκδοτο, σε μια χρονική συγκυρία που κάποιοι πιστεύουν ότι μπορούν να εξημερώσουν το θηρίο με τα χάδια, οι Ευρωπαίοι ηγέτες καλούνται να ανατρέξουν στα θεμελιώδη. Στις διατάξεις της Συνθήκης της Λισαβόνας και του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης…  στα κείμενα πάνω στα οποία στηρίζεται η λειτουργία της ΕΕ…

Το άρθρο 21 της Συνθήκης της Λισαβόνας που καθορίζει την εξωτερικές σχέσεις της Ένωσης, επιτρέπει την ανάπτυξη σχέσεων μόνο με κράτη που συμμερίζονται τις αρχές της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου, του αδιαίρετου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών, του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, του σεβασμού των αρχών του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και του διεθνούς δικαίου. Τι σχέση έχει το πνεύμα της βαρβαρότητας του Αττίλα, το πνεύμα του ‘74 βάσει του οποίου ενεργούν και θα συνεχίσουν να ενεργούν οι Τούρκοι, κατά πανηγυρική δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών τους, με το πνεύμα των αξιών που επιτάσσουν τα θεμελιώδη κείμενα λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης; 

Αν οι Ευρωπαίοι Ηγέτες εφάρμοζαν τις διατάξεις της Συνθήκης της Λισαβόνας, η ΕΕ θα έπρεπε κανονικά να διακόψει κάθε επαφή με την Τουρκία.   Διότι το πολίτευμά της είναι κατ’ επίφαση και μόνο δημοκρατικό, αφού κάθε αντίθετη φωνή προς το καθεστώς Ερντογάν αμέσως συντρίβεται, ενώ το βασικότερο γνώρισμα της δημοκρατίας, που είναι η πολυφωνία, είναι απαγορευμένη. Σύμφωνα με το περσινό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου(διαθέσιμο στο https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/TA-8-2019-0200_EL.html), περισσότερα από 150.000 άτομα τελούν υπό κράτηση στο πλαίσιο της καταστολής που ακολούθησε το πραξικόπημα, 78.000 έχουν συλληφθεί με βάση κατηγορίες για τρομοκρατική δράση, 50.000 παραμένουν στη φυλακή υπό άθλιες συνθήκες υφιστάμενοι βασανιστήρια τις περισσότερες φορές χωρίς να υπάρχουν βάσιμα στοιχεία εναντίον τους, ενώ έχουν απολυθεί πάνω από 152.000 δημόσιοι υπάλληλοι συμπεριλαμβανομένων δασκάλων, γιατρών, ακαδημαϊκών, δικηγόρων και δικαστών.  

Στο ίδιο ψήφισμα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκφράζει τη λύπη του για τις ενέργειες της τουρκικής κυβέρνησης κατά Τούρκων πολιτών σε τρίτες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των παρενοχλήσεων, των απαγωγών και της μυστικής παρακολούθησης, καθώς και για την πρακτική των τηλεφωνικών γραμμών μέσω των οποίων οι πολίτες ενθαρρύνονται να καταγγέλλουν άλλους πολίτες στις τουρκικές αρχές. Επιπλέον, εκφράζει σοβαρές ανησυχίες για τα αυθαίρετα μέτρα που περιορίζουν την ελευθερία της έκφρασης, την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης και την πρόσβαση στην ενημέρωση, ενώ καταδικάζει την παύση της λειτουργίας περισσότερων από 160 μέσων ενημέρωσης καθώς και τον αποκλεισμό περισσότερων από 114.000 ιστοτόπων στην Τουρκία, μέτρα που δείχνουν ότι το καθεστώς Ερντογάν θέλει να παραμένουν οι Τούρκοι πολίτες ενημερωτικά στο σκοτάδι. Οι ευρωβουλευτές στο ψήφισμά τους τονίζουν με έμφαση και την παντελή έλλειψη σεβασμού της θρησκευτικής ελευθερίας, τις διακρίσεις σε βάρος των θρησκευτικών μειονοτήτων, τη συρρίκνωση του περιθωρίου δράσης της κοινωνίας των πολιτών, την κυριαρχία της βίας κατά των γυναικών, τη βεβήλωση μνημείων της παγκόσμιας κληρονομιάς, την επικράτηση της διαφθοράς στο δημόσιο βίο, την εγκληματική για το περιβάλλον προσπάθεια κατασκευής πυρηνικού σταθμού ηλεκτροπαραγωγή στην σεισμογενή περιοχή του Akkuyu… σε έναν κατάλογο που δεν έχει τελειωμό… 

Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε τις προκλήσεις σε βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου αλλά και τις στρατιωτικές επεμβάσεις σε Συρία, Ιράκ, Λιβύη και εσχάτως στον Καύκασο, έχουμε μπροστά μας ολοκληρωμένη την εικόνα του του τι σημαίνει «πνεύμα του ‘74», τι σημαίνει «πνεύμα του Αττίλα», τι σημαίνει «πνεύμα του αρχι-Γκρίζου Λύκου Αλπαρσλάν Τουρκές», που επικαλέστηκε ο κύριος Τσαβούσογλου, εξαγγέλλοντας ότι θα διατηρήσει αυτό το πνεύμα ζωντανό στο μέλλον.

Με αυτό το «πνεύμα», το αντίθετο με κάθε έννοια καλής γειτονίας, πορεύονταν, πορεύονται και θα συνεχίσουν να πορεύονται οι Τούρκοι, όπως άλλωστε το δήλωσαν ξεκάθαρα. Η Ελλάδα έχει ήδη λάβει και συνεχίζει να λαμβάνει τα μέτρα της, οικοδομώντας σχέσεις με Χώρες όπως το Ισραήλ, τα ΗΑΕ και η Αίγυπτος, αλλά και ενισχύοντας περαιτέρω την αμυντική της θωράκιση με τα πλέον σύγχρονα οπλικά συστήματα, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στρατιωτικής αποτροπής. Η πανηγυρική όμως διακήρυξη του «πνεύματος του ‘74» από τον Τούρκο ΥΠΕΞ αμέσως μετά τα χάδια της Συνόδου Κορυφής της 11ης Δεκεμβρίου, πρέπει να προβληματίσει εντόνως τους Ευρωπαίους Ηγέτες, ώστε να καταλάβουν τι τέρας εκκολάπτουν στα νοτιοανατολικά σύνορα της γηραιάς Ηπείρου με την κατευναστική πολιτική που συνεχίζουν να ακολουθούν. Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξουν γνώμη; Εκτός εάν ένα κράτος τύπου Βόρειας Κορέας είναι τόσο πια της αρεσκείας τους, που όλα τα άλλα καταλήγουν να θεωρούνται ασήμαντα και ανάξια προσοχής! Στο ηχηρό ερώτημα εάν είναι έτσι ή αλλιώς, η εκκωφαντική σιωπή συνήθως έχει σοβαρότατες συνέπειες, οι οποίες δεν έρχονται… Τους έχουν ήδη προσπεράσει!
Από Militaire News - 

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.