Η Σακελλαροπούλου ”ξήλωσε” τα καριοφίλια του 1821 από το Προεδρικό ΜέγαροH Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά το ξήλωμα της σημαίας και του σταυρού από τους τοίχους του Προεδρικού Μεγάρου, ξήλωσε και τα κειμήλια της ανεξαρτησίας, δηλαδή τα καριοφίλια του 1821.

Τα “καριοφίλια” είχαν μεταφερθεί το 1975 από το Μουσείο του Αγώνα με απόφαση του Κωνσταντίνου και της Ιωάννας Τσάτσου.

Επιπλέον το 2021 είναι το έτος όπου συμπληρώνονται 200 χρόνια από την εθνεγερσία. Μάλιστα, ένα έτος όπου ετοιμάζεται πληθώρα εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επιτροπή “Ελλάδα 2021”, αναφέρουν τα piperata.gr.
 
Όπως βλέπετε φωτογραφίες, αριστερά πίσω από τον τέως ΠτΔ, Προκόπιο Παυλόπουλο, δύο πιστόλες του αγώνος του 1821 κοσμούν την βιβλιοθήκη του. Στην δεξιά φωτογραφία, παρατηρούμε ότι η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έχει ξηλώσει τα κειμήλια της ανεξαρτησίας και στην θέση τους τοποθέτησε ένα διακοσμητικό.

Να σημειωθεί, ότι μέχρι και το Νοέμβριο, τα καριοφίλια του 1821, υπήρχαν στον τοίχο του Προεδρικού Μεγάρου.

https://hellas-now.com

 

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.