Έβαλαν πρόστιμο 1800 ευρώ σε Ιερό Ναό και νεοκώρο στο Κορωπί - Η απάντηση του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαου


Η Εκκλησία είναι υπό διωγμό. Πρωτόγνωρες καταστάσεις βιώνει η Ορθοδοξία από τις αρχές της επιδημιολογικής κρίσης. Κύκλοι που την αντιστρατεύονται έχουν εξαπολύσει ένα ανελέητο κηνυγητό. 

Οι εικόνες μιας παραληρηματικής καταδιωκτικής μανίας που ζήσαμε την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα , δυστυχώς επαναλαμβάνονται βαδίζοντας στις Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων.

 Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, στον πρωτοφανή διωγμό απαντά με υψηλό συμβολισμό δίνοντας ένα ηχηρό ράπισμα ηθικής σε όσους απρεπώς επέβαλαν πρόστιμο στον Οίκο του Θεού και σε ένα νεωκόρο. Όπως λέει στην ανακοίνωση τα πρόστιμα θα  καλυφθούν αποκλειστικά από τα Φιλόπτωχα Ταμεία και το Ταμείο Στήριξης Πτωχών και Απόρων της Μητρόπολης, τονίζοντας πως “εκτός από τους πιστούς να τιμωρηθούν και οι φτωχοί… εκεί φτάσαμε”.

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 13.12.2020

▪️Πρόστιμα σε ναούς

Σήμερα, Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020, ύστερα από επίμονες οχλήσεις και καταγγελία ασεβέστατου πολίτη για ναό του Κορωπίου, υποχρεώθηκε η Αστυνομία να επιβάλει πρόστιμο στον ναό 1500€ και στη νεωκόρο 300€, επειδή σε έναν χώρο 500 τ.μ. βρέθηκαν μια χούφτα άνθρωποι να λατρεύ­σουν, Κυριακή μέρα, τον Θεό.
Η επέμβαση της Αστυνομίας έγινε μετά την τέλεση της θείας λειτουργίας.
Ο ιερέας και οι Επίτροποι συνελήφθησαν εκτός του ναού.
Κατανοούμε την ενέργεια της Αστυνομίας, η οποία υποχρεούται να εφαρ­μό­σει τους όποιους νόμους και τις υπουργικές αποφάσεις.
Δεν κατανοούμε καθόλου τον παραλογισμό με τον οποίο η Κυβέρνηση επι­βάλλει ασύνετα, εξωφρενικά, αντιλαϊκά και εντελώς ασεβή και απαξιωτικά για τον άνθρωπο και την Εκκλησία μέτρα.
Το πρόστιμο έπρεπε να επιβληθεί σε αυτόν που έκανε την απαράδεκτη καταγγελία, χωρίς κανένα απολύτως έννομο συμφέρον, χωρίς κανέναν κίνδυνο της δημόσιας υγείας, μόνο από αντιεκκλησιαστική εμπάθεια, την οποία δυστυχώς νομιμοποιεί το Κράτος. Οι τέτοιου τύπου τύποι αποτελούν την απειλή της κοινωνίας και όχι οι απλοί πιστοί, που στρέφονται προς τον Θεό, σαν το έσχα­το αποκούμπι τους, μάλιστα μέσα σε τόσο δύσκολες μέρες.
Δηλώνουμε ότι προς το παρόν οι ναοί μας θα εξακολουθούν να λειτουρ­γούν σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας της υγείας που ισχύουν παντού και με απόλυτο σεβα­σμό στη λογική και στην κοινωνία, τα δε τυχόν επιβαλ­λόμενα πρόστι­μα εξαιτίας των αμαρτωλών νομοθετικών μέτρων, θα επι­βαρύνουν αποκλει­στικά τα Φι­λό­πτωχα Ταμεία και το Ταμείο Στήριξης Πτωχών και Απόρων της Μητρο­πό­λεώς μας. Ό,τι μαζέψαμε από τους εκκλησιαζό­μενους πιστούς για τους φτωχούς, τώρα πρέπει να το δώσουμε σε πρόστιμα. Καιρός εκτός από τους πιστούς να τιμωρηθούν και οι φτωχοί… Εκεί φτάσαμε.
Προτρέπουμε δε αυτόν που κατήγγειλε ως ποινικό αδίκημα την ευλάβεια των αγνών πιστών, που κανέναν δεν ενόχλησαν, να καταβάλει, αν όχι όλο έστω κάποιο ποσό στον λογαριασμό της Μητροπόλεως για τους φτωχούς, μήπως και του συγχωρέσει ο Θεός καμιά αμαρτία!
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.