Αυξήθηκαν οι αφίξεις μεταναστών στην ΕΕ διά της χερσαίας οδού, σύμφωνα με τη Frontex


Οι παράτυπες διελεύσεις των χερσαίων συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από μετανάστες που διέρχονται από τα Βαλκάνια υπερδιπλασιάστηκαν μέσα σε έναν χρόνο, ενώ οι αφίξεις διά της θαλασσίας οδού στη Μεσόγειο μειώθηκαν πολύ σε σχέση με το 2019, ανέφερε σήμερα η ευρωπαϊκή υπηρεσία συνοριοφυλακής και ακτοφυλακής Frontex.

Σχεδόν 3.500 διελεύσεις μέσω χερσαίων συνοριακών διαδρομών διαμέσου των Βαλκανίων ανιχνεύθηκαν τον Οκτώβριο, αυξημένες κατά ένα τρίτο και πλέον σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, ανέφερε η Frontex.

Στη διάρκεια των πρώτων δέκα μηνών του 2020, τα προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν πως τουλάχιστον 19.700 μετανάστες εντοπίστηκαν στα σύνορα της ΕΕ με τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, δηλ. αριθμός υπερδιπλάσιος εκείνου που καταγράφηκε την ίδια περίοδο το 2019.

Οι μισοί και πλέον από τους μετανάστες ήταν Σύροι, με τους Αφγανούς να αποτελούν το ένα τέταρτο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Frontex.

Ο συνολικός αριθμός των αφίξεων στο έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης μειώθηκε κατά 21% σε σχέση με το 2019, «κυρίως λόγω της μείωσης των αφίξεων στην ανατολική και δυτική Μεσόγειο», αναφέρει η Frontex.

Στη δυτική Μεσόγειο, το σύνολο των αφίξεων στη διάρκεια των δέκα πρώτων μηνών του έτους ανέρχεται σε 13.400, μια μείωση 37% σε σχέση με τους πρώτους δέκα μήνες του 2019.

Ο αριθμός των αφίξεων στην ανατολική Μεσόγειο μειώθηκε κατά 75% στη διάρκεια της ίδιας περιόδου. Η διέλευση ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα ήταν προηγουμένως μια από τις κυριότερες μεταναστευτικές διαδρομές προς την ΕΕ.

zougla.gr

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.