Το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού EpiVacCorona δημιούργησε αντισώματα στο 100% των εθελοντώνΤο ερευνητικό κέντρο Vector ανακοίνωσε πως στις κλινικές δοκιμές φάσης 2, το εμβόλιο EpiVacCorona δημιούργησε αντισώματα στους εθελοντές.

Ακόμα ένα όπλο στη μάχη κατά του κορονοϊού έρχεται να προστεθεί στο οπλοστάσιο των επιστημόνων, αυτή τη φορά από τη Σιβηρία.

Το ερευνητικό κέντρο Vector στη Σιβηρία, γνωστοποίησε πως όλοι οι εθελοντές που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο EpiVacCorona, έχουν αναπτύξει αντισώματα. Το εμβόλιο έχει ολοκληρώσει τις δύο πρώτες φάσεις του ελέγχου, με συμμετοχή μόλις 100 ατόμων.
Όπως δήλωσαν ειδικοί του ερευνητικού κέντρου, «κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι ανιχνεύθηκαν αντισώματα στο 100% των εθελοντών που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο EpiVacCorona», αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Interfax. «Οι περισσότεροι από τους εθελοντές που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο EpiVacCorona εμφάνισαν επαγωγή έντονης συγκεκριμένης ανοσοαπόκρισης Τ-κυττάρων» συμπληρώνεται.

Οι ειδικοίο σημείωσαν επίσης πως, δεν ανιχνεύθηκαν σοβαρές παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό.

Ωστόσο, το κέντρο ήταν προσεκτικό να διευκρινίσει ότι τα δεδομένα τους δεν σημαίνει ότι το εμβόλιο είναι 100% αποτελεσματικό, σημειώνοντας ότι τα τελικά συμπεράσματα μπορούν να συναχθούν μόνο μετά την τρίτη φάση της έρευνας. Αυτό το τελικό δοκιμαστικό στάδιο ξεκίνησε στις 17 Νοεμβρίου.
Η Vector αναμένει να έχει δημιουργήσει και να κυκλοφορήσει 50.000 δόσεις του εμβολίου της έως το τέλος του 2020, με σκοπό να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή το 2021.

Στις 14 Οκτωβρίου, το EpiVacCorona έγινε το δεύτερο εμβόλιο κατά του κορονοϊού που κατοχυρώθηκε στη Ρωσία.

Το πρώτο, με το όνομα Sputnik V, υποβάλλεται επί του παρόντος σε δοκιμές με 40.000 εθελοντές. Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα έδειξαν ότι το εμβόλιο είναι 92% αποτελεσματικό. Άλλοι κατασκευαστές σε όλο τον κόσμο έχουν επίσης δημοσιεύσει αποτελέσματα των δοκιμών εμβολίων τους, με τα δύο εμβόλια των ΗΠΑ, που αναπτύχθηκαν από την Pfizer και τη Moderna, να δείχνουν ότι είναι αποτελεσματικά κατά περίπου 95%.

sputniknews.gr
Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.