Εγκρίθηκε η θεραπεία με τα μονοκλωνικά αντισώματα που είχε λάβει ο Πρόεδρος Τράμπ



Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε χθες, τη θεραπεία συνθετικών αντισωμάτων κατά της Covid-19 από την εταιρεία βιοτεχνολογίας Regeneron, η οποία χρησιμοποιήθηκε για τη θεραπεία του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

''Η έγκριση αυτών των θεραπειών με μονοκλωνικά αντισώματα μπορεί να επιτρέψει σε ασθενείς να αποφύγουν τη νοσηλεία και να μειωθεί η πίεση στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης'', δήλωσε ο αξιωματούχος της FDA, Στίβεν Χαν.

Πριν περίπου ένα μήνα ο επικεφαλής της εταιρείας που παρέχει την εν λόγω θεραπεία απάντησε για το  αν είναι ριψοκίνδυνη η πειραματική θεραπεία αντισωμάτων που έλαβε ο Τραμπ.

«Έρχεται ένα σημείο όπου ο σκεπτικισμός πρέπει να δώσει τη θέση του στον πραγματισμό, όταν είμαστε εν μέσω μιας πανδημίας», είχε δηλώσει ο δρ. Λέοναρντ Σλέιφερ, επικεφαλής της Regeneron, μιλώντας στο CNNi.

«Αν έχεις την πολυτέλεια να περιμένεις να δεις και κανείς δεν πεθαίνει, κανείς δεν αρρωσταίνει, κανείς δεν εκτίθεται σε μεγάλο κίνδυνο, τότε ξέρεις ότι μπορείς να αναπαυθείς και να περιμένεις να έρθουν τα δεδομένα» είχε εξηγήσει ο ίδιος.

Κάποιοι επιστήμονες ωστόσο ανησυχούν για την πιθανότητα κάποιας κακής αντίδρασης –ή ακόμη και της πιθανότητας η θεραπεία να επιδεινώσει την υγεία ενός ασθενούς Covid-19.

«Δεν υπάρχει καμία τέτοια ένδειξη και δεν έχει συμβεί με κανέναν ανησυχητικό τρόπο στις χιλιάδες δοκιμές ασθενών», σημείωσε ο Σλέιφερ, τονίζοντας ότι θα πρέπει να περάσει μία εβδομάδα περίπου για να διαπιστώσει κανείς αν τα συμπτώματα του Αμερικανού προέδρου αρχίσουν να υποχωρούν.


Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.