Νέα πρόεδρος του Δικαστηρίου των ΗΠΑ για ομοσπονδιακά αδικήματα αναδείχθηκε η ομογενής Ελένη Ρούμελ.

 


Πριν από οκτώ μήνες ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διόρισε την ομοσπονδιακή δικαστή στον Λευκό Οίκο για να χειρίζεται υποθέσεις της αμερικανικής κυβέρνησης, καθιστώντας την μια από τις πρώτες Ελληνοαμερικανίδες στο πόστο αυτό.

Η Ελένη Μαρία Ρούμελ η οποία γεννήθηκε στην Ουάσιγκτον το 1974, έχει καταγωγή από την πλευρά της μητέρας της από τα Καρδάμυλα της Χίου και από την πλευρά του πατέρα της από το χωριό Βορδόνια της Σπάρτης.

Η ομογενής δικαστής σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Tulane και στο Wake Forest, ενώ παρακολούθησε και πρόγραμμα στο Πανεπιστήμιο Flinders της Αυστραλίας.

Εργάστηκε σε πολλές εταιρείες και οργανισμούς, ιδρύματα και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Επίσης, εργάστηκε ως δικηγόρος και για τον δικαστή Ουίλιαμ Πόλεϊ, στο Δικαστήριο της νότιας περιφέρειας Νέας Υόρκης.

Από το 2012 έως το 2018 εργάστηκε ως δικηγόρος στο γραφείο της Βουλής των Αντιπροσώπων, ενώ από το 2018 έως σήμερα είναι στο γραφείο του αντιπροέδρου της Αμερικής, Μάικ Πενς, ως αναπληρώτρια δικηγόρος.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

https://webradio.ert.gr/

 

 Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.