Καταγγελία: Ανήλικη για μία βόλτα στο βουνό, κατέληξε να κρατείται για ώρες ξεγυμνωμένη


Μία ακόμη καταγγελία αστυνομικής αυθαιρεσίας έρχεται να προστεθεί στο πλήθος των τελευταίων ημερών και στις εκατοντάδες των τελευταίων μηνών.

Αυτή τη φορά, το φως της δημοσιότητας βλέπει μία καταγγελία αστυνομικής ασυδοσίας στη Θεσσαλονίκη, σε βάρος μίας ανηλικης κοπέλας που σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η μητέρα της, τη 17η Νοεμβρίου θέλησε να βγει βόλτα με μία φίλη της και κατέληξε στο κρατητήριο για ώρες χωρίς να γνωρίζει το λόγο και ημίγυμνη καθώς έπειτα από σωματικό έλεγχο την άφησαν με το σουτιέν!

Σύμφωνα με το parallaximag  που επικαλείται όσα κατήγγειλε η μητέρα της 17χρονης, όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της 17ης Νοεμβρίου, όταν η κόρη της βγήκε για να πάει με μία φίλη της μια βόλτα στο βουνό τηρώντας την προβλεπόμενη διαδικασία.

Η περιοχή στην οποία ζούνε, εξαιτίας της ύπαρξης των φοιτητικών εστιών, έμοιαζε εκείνη τη μέρα, με απόρθητο φρούριο με δεκάδες αστυνομικούς και κλούβες των ΜΑΤ να είναι ακροβολισμένοι τόσο σε στενά όσο και και σε κεντρικούς δρόμους. Την 17χρονη την σταμάτησαν αστυνομικοί όχι μία αλλά δυο φορές. Την πρώτη φορά, δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα κατά τη διάρκεια του ελέγχου, ενώ τη δεύτερη κατέληξε μέσα σε ένα περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί που προχώρησαν στην προσαγωγή της φορούσαν πολιτικά, δεν έδειξαν ταυτότητες, δεν ενημέρωσαν ούτε τους γονείς ούτε την ίδια για το που την πήγαν, ενώ μετά από 2 τηλεφωνικές επικοινωνίες της μητέρας με το παιδί της στις οποίες αρνήθηκαν να μιλήσουν της πήραν και το κινητό το οποίο έκλεισαν. Απόπειρα επικοινωνίας πραγματοποίησε και φίλη – δικηγόρος της οικογένειας η οποία και αυτή έπεσε στο κενό. Από εκείνο το σημείο και μετά αρχίζει η αγωνία της μητέρας η οποία προσπάθησε ανεπιτυχώς να επικοινωνήσει με το αστυνομικό τμήμα του Λευκού Πύργου.

Προσπαθώντας να βρει που κατέληξε η κόρη της και όπως η ίδια υποστηρίζει στην parallaxi, σε ένα από τα δεκάδες μπλόκα που είχαν στηθεί στη Θεσσαλονίκη, μαθαίνει από αστυνομικό ότι το παιδί της βρίσκεται στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Όταν φτάνει ενημερώνεται από αστυνομικούς ότι δεν μπορεί να μπει στον χώρο και να δει την κόρη της παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ανήλικο.

Μάλιστα όπως η ίδια τονίζει η αντιμετώπιση των αστυνομικών στην αγωνιώδη προσπάθεια να μάθει νέα για το παιδί της αντιμετωπίζεται με απαντήσεις στο ενικό, γεμάτες ειρωνεία όπως “σταμάτα να βλέπεις σειρές στο Netflix”. Σε κάποια στιγμή μάλιστα, όπως ή ίδια λέει, της προτείνουν να φύγει από τον χώρο λέγοντας πως η ανήλικη θα επιστρέψει μόνη της. Μετά από νέα παρέμβαση δικηγόρου και πολλές ώρες μετά η ανήλικη επιστρέφει στην μητέρα της.

Ενημερώνει μάλιστα ότι την υπέβαλαν σε σωματικό έλεγχο και την κράτησαν με το σουτιέν για αρκετή ώρα χωρίς ποτέ να της πουν που βρίσκεται και τί έχει κάνει ακόμα και μετά από διαδοχικές ερωτήσεις της 17χρονης η οποία απλά ακολούθησε τη συμβουλή που δίνουν σχεδόν όλοι οι γονείς στο παιδί τους. Δεν μιλάμε σε αγνώστους και δεν μπαίνουμε ποτέ σε αυτοκίνητα που δεν γνωρίζουμε. Κατά τη διάρκεια της επιστροφής τους στο σπίτι μητέρα και κόρη έρχονται και πάλι “αντιμέτωπες” με τις αστυνομικές δυνάμεις στις 40 εκκλησιές.

Βλέπετε η κορδέλα μπορεί να κλείνει ένα δρόμο αλλά οι ένοικοι των πολυκατοικιών μπορούν να πάνε στα σπίτια τους. Κατόπιν “ενημέρωσης” η ιστορία τελείωσε κάπου εκεί, ο φόβος όμως για την Aστυνομία όπως η ίδια λέει στην parallaxi είναι ακόμα μέσα της. Τα στοιχεία της μητέρας είναι στην διάθεση της parallaxi.

 

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.