Έρευνα: Τα σούπερ μάρκετ αποτελούν τη μεγαλύτερη εστία μετάδοσης του κορονοϊού


Το μέρος με τις περισσότερες πιθανότητες να "κολλήσει" κάποιος κορονοϊό είναι τα σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με νέα βρετανική έρευνα. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (Public Health England), τα σούπερ μάρκετ αποτελούν την νούμερο ένα εστία μετάδοσης της Covid-19, με τα σχολεία να ακολουθούν.


Τα στοιχεία της μελέτης έδειξαν ότι 128.808 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό μεταξύ 9 και 15 Νοεμβρίου. Όλοι αυτοί ανέφεραν τους 9.789 πιο συχνούς χώρους που είχαν επισκεφτεί, σύμφωνα με τη βρετανική Independent.

Η τοποθεσία που πήγαιναν πιο πολύ ήταν τα σούπερ μάρκετ, καθώς είναι από τους λίγα καταστήματα που ακόμα και εν μέσω lockdown δεν μπορεί να αποφύγει κανείς/ Αποτελεί λοιπόν τον κύριο χώρο συγχρωτισμού μεγάλης μερίδας ανθρώπων και σύμφωνα με την έρευνα, κεντρική εστία μετάδοσης.

Σύμφωνα με την έρευνα, αυτά είναι τα μέρη που αποτελούν τις μεγαλύτερες εστίες μετάδοσης

Σούπερ μάρκετ- 18.3%
Γυμνάσια- 12.7%
Δημοτικά Σχολεία – 10.1%
Νοσοκομεία – 3.6%
Ξενοδοχεία – 1.5%
Πανεπιστήμια – 1.4%
Γυμναστήρια – 1.1%
Εστιατόρια ή καφέ – 1.0%

Η Αγγλία αυτή τη στιγμή διανύει το δεύτερο lockdown και τα αυστηρά μέτρα έχει ανακοινωθεί πως θα ισχύουν μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου ενώ πιθανό είναι το σενάριο αυτά να παραταθούν.

ΠΗΓΗ: Public Health England, Independent

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.