“Μετά από τις αμερικανικές εκλογές τα πράγματα με την Τουρκία θα αγριέψουν”! Ισραηλινή προειδοποίηση


Το Ισραήλ αναμένει ότι η Τουρκία ,μετά από τις αμερικανικές εκλογές ,θα γίνει πιο επιθετική και θα ενθαρρύνει τη “ριζοσπαστικοποίηση” ακόμη και εναντίον του. Ένα άρθρο της Jerusalem Post, αποκαλύπτει τις ανησυχίες του Ισραήλ, που σε αντίθεση με τη γερμανοκρατούμενη Ευρώπη, βλέπει πιο ξεκάθαρα την κατάσταση στη περιοχή.

Το άρθρο αναφέρεται στις κρίσεις που έχει προκαλέσει η Τουρκία με την Ελλάδα, την Αρμενία ,τη Γαλλία και υποστηρίζει ότι μετά από τις εκλογές στις ΗΠΑ, σειρά έχει το Ισραήλ. Επισημαίνει ότι ο Ερντογάν σκοπίμως τη τελευταία περίοδο δείχνει ότι έχει “ρίξει τους τόνους”, γιατί δεν θέλει να προκαλέσει άλλα προβλήματα στο δίδυμο Τραμπ-Πομπέο. Ωστόσο κανένας δεν ξεχνά ότι φιλοξενεί τη Χαμάς, ότι έχει συγκρίνει το Ισραήλ με τους ναζί και ότι απειλεί τα ΗΑΕ με διακοπή σχέσεων επειδή εξομάλυναν τη σχέση τους με το Ισραήλ. Πρόσφατα ο Ερντογάν μίλησε για την “απελευθέρωση της Ιερουσαλήμ” και αυτό δείχνει σύμφωνα με την ανάλυση της Jerusalem Post ότι δεν αποκλείεται να πριμοδοτήσει τη βία στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη. Η εφημερίδα υπενθυμίζει πως ο Ερντογάν κλιμάκωσε την κρίση με τη Γαλλία με αφορμή μια γελοιογραφία και πως στη συνέχεια μέσω των ελεγχόμενων ΜΜΕ διαμόρφωσε κλίμα που οδήγησε σε τρομοκρατικές επιθέσεις.


Όλα αυτά ,σύμφωνα με την ανάλυση της Jerusalem Post , μπορεί να εφαρμοστούν και εναντίον του Ισραήλ, με την Τουρκία να απαιτεί ρόλο στην Ιερουσαλήμ, πυροδοτώντας έναν κύκλο βίας. Υποστήριζει μάλιστα ότι θα ΄ναι πιο εύκολο και σίγουρα αναγκαίο για τον Ερντογάν σε περίπτωση που ο Τραμπ χάσει και αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο.

Ο επικεφαλής της Mossad πιστεύει ότι η Τουρκία αποτελεί απειλή και η ετήσια αξιολόγηση του IDF πέρυσι κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Τουρκία ήταν μια σοβαρότατη πρόκληση, ίσως πιο σοβαρή και από το Ιράν.

militaire.gr


Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.