Βουλή: Οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

  Βουλή: Οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας


Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που είναι σε εξέλιξη στην Ολομέλεια, ανέβηκαν οι τόνοι όταν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι αναφέρθηκαν στα επεισόδια που έγιναν στο κέντρο της Αθήνας.

Αρχικά ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης κατήγγειλε ότι αστυνομικές δυνάμεις, παρεμπόδισαν τον γενικός γραμματέα Δημήτρη Κουτσούμπα, τους βουλευτές και την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ που συμμετείχε στις εκδηλώσεις στα Προπύλαια για το Πολυτεχνείο και έγιναν συλλήψεις. Ζητάμε είπε ο βουλευτής «εδώ και τώρα από την κυβέρνηση να απελευθερώσει τους διαδηλωτές μιας ειρηνικής διαδήλωσης» και προσέθεσε, μεταξύ άλλων: «Είναι ντροπή να γυρίζετε τη χώρα σε μαύρες εποχές. Το ΚΚΕ θυμίζει τα λόγια του Γιάννη Ρίτσου "ετούτος ο λαός δεν γονατίζει παρά μόνο μπροστά στους νεκρούς του" … το ΚΚΕ θα συνεχίσει να μάχεται για την απαλλαγή και τη λύτρωση του λαού από την καπιταλιστική σκλαβιά, τη δικτατορία του κεφαλαίου … Η κυβέρνηση αντί να δρα αλά καρτ και να στέλνει τα ΜΑΤ στους δρόμους τρομοκρατώντας τον λαό, να στείλει γιατρούς στα νοσοκομεία καθηγητές στα σχολεία και στα πανεπιστήμια, ελεγκτές στους χώρους δουλειάς»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης με παρέμβασή του ζήτησε από την κυβέρνηση και την αστυνομία να σταματήσουν την όξυνση της έντασης και να αφεθούν ελεύθεροι όλοι προσαχθέντες, σημειώνοντας ότι από το πρωί όλες οι εκδηλώσεις, όπως και του ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο του ΕΑΤ ΕΣΑ και του ΚΚΕ στην αμερικάνικη πρεσβεία, ήταν ειρηνικές και τηρώντας πλήρως όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. «Υγειονομική βόμβα δεν είναι οι διαδηλωτές αλλά οι 6.000 αστυνομικοί που έχουν μεταφερθεί από όλη την χώρα από όλη τη χώρα για τα μέτρα αστυνόμευσης. Σταματήστε να ρίχνετε λάδι στην φωτιά…», σημείωσε

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος κατήγγειλε την «απαράδεκτη επέμβαση της αστυνομίας, τη χρήση κρότου λάμψης και τον προπηλακισμό βουλευτών του κόμματος στην συγκέντρωση του ΚΚΕ στα Προπύλαια, όπου τηρούνταν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα». Απαιτούμε είπε «εδώ και τώρα την άμεση απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων χωρίς όρους και προϋποθέσεις και την ολοκλήρωση της πρωτοβουλίας του ΚΚΕ στα Προπύλαια χωρίς εντάσεις, τραμπουκισμούς, βία και αστυνομοκρατία». Επίσης, ο κ. Ν. Καραθανασόπουλος κατήγγειλε ότι «είναι υποκρισία της κυβέρνησης να μιλάει για προστασία της δημόσιας υγείας και αποτροπής του συνωστισμού στις εκδηλώσεις όταν υπάρχει η επίσημη διαμαρτυρία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, για συνωστισμό μέσα από την επιστράτευση που έχει κάνει ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, και μάλιστα όπως βλέπουμε από τις φωτογραφίες οι αστυνομικοί είναι πλάι- πλάι και συνωστισμένοι στους δρόμους της Αθήνας και σε διάφορες περιοχές».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος υπογράμμισε ότι «είναι γνωστό πως η κάθε καταγγελία για κατάχρηση εξουσίας αυτή ελέγχεται από την παρούσα η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη». Τόνισε πως «η κυβέρνηση αυτή, δεν υιοθετεί ούτε την υπέρμετρη βία ούτε την κατάχρηση της εξουσίας» και κατέστησε σαφές ότι «αυτά τα έκτακτα μέτρα ελήφθησαν μόνο για υγειονομικούς λόγους»

Ο κ. Χ. Μπουκώρος σημείωσε ότι ακόμα δεν γνωρίζει για τα επεισόδια στα οποία αναφέρθηκαν οι βουλευτές του ΚΚΕ «καθώς συμβαίνουν μάλλον αυτή την στιγμή», υπογραμμίζοντας πως όμως «κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου». Εγώ, είπε, «αντιλαμβάνομαι την πρόθεση ορισμένων κομμάτων της αντιπολίτευσης να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να εκμεταλλευτούν τη σημερινή επέτειο, αλλά δεν δέχομαι από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μας κουνάει το δάκτυλο, όταν αυτό απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του τέως Αμερικανού Προέδρου Ομπάμα στην Αθήνα για δύο ολόκληρες ημέρες» ενώ αναφέρθηκε και στην συνταγματικότητα της απαγόρευσης των συγκεντρώσεων που εκδόθηκε λέγοντας ότι «μέχρι χθες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλούσε για αντισυνταγματική απαγόρευση επειδή η Ένωση Εισαγγελέων και Δικαστών, ένα συνδικαλιστικό όργανο χωρίς μάλιστα να συνεδριάσει το Διοικητικό της Συμβούλιο, εξέδωσε αυτή την ανακοίνωση. Από χθες όμως, που το αρμόδιο δικαστικό όργανο, το ΣτΕ αποφάσισε ότι είναι συνταγματική αυτή η απόφαση της κυβέρνησης δεν ακούμε τίποτα περί συνταγματικότητας ή αντισυνταγματικότητας»

Στο σεβασμό των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των έκτακτων συνθηκών αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος.

zougla.gr

 

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.