Άδειες μετ' αποδοχών και εθελούσια έξοδος στην Εθνική Τράπεζα




Με μία ακόμη κίνηση δραστικής μείωσης του προσωπικού της προχωρά η Εθνική Τράπεζα, θέτοντας σε εφαρμογή νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, με στόχο την αποχώρηση 800-1.000 εργαζομένων.

Με την υλοποίηση του προγράμματος ο συνολικός αριθμός υπαλλήλων της τράπεζας στην Ελλάδα θα περιορισθεί σε 7.200, από 9.200 που ήταν  προ διετίας και 15.000(!) το 2009, όταν ξεκίνησε η μεγάλη οικονομική κρίση που οδήγησε σε συρρίκνωση των τραπεζικών δικτύων. Αυτό σημαίνει ότι σε μιά δεκαετία η Εθνική μειώνει το προσωπικό της στην Ελλάδα κατά 52%!

Αξιοποιώντας τις δυνατότητες που δημιουργούν η ψηφιοποίηση, η ανάπτυξη των ηλεκτρονικών εξ αποστάσεως συναλλαγών και οι εργασιακές συνθήκες που διαμορφώνει η πανδημία, η τράπεζα επιδιώκει να μειώσει περαιτέρω τις μισθολογικές και λειτουργικές δαπάνες της, για να ενισχύσει την κερδοφορία της.

Το πρόγραμμα αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα, ή το επόμενο διήμερο. Θα απευθύνεται σε υπαλλήλους με πολυετή εργασιακή θητεία στην τράπεζα και θα περιλαμβάνει εναλλακτικά:

Αποζημίωση έως 150.000 ευρώ ως κίνητρο οικειοθελούς αποχώρησης
Αναγκαστική άδεια μετ' αποδοχών, διετούς έως πενταετούς διάρκειας.
Το ποσό της αποζημίωσης και η χρονική διάρκεια της άδειας μετ' αποδοχών διαμορφώνονται σε συνάρτηση με  τις τωρινές αποδοχές, τα χρόνια εργασίας, και τα εναπομένοντα χρόνια μέχρι τη συνταξιοδότηση ή τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος.

Η μείωση του προσωπικού εναρμονίζεται με την εξέλιξη των εργασιών της τράπεζας, τον εξορθολογισμό  εσωτερικών λειτουργιών της και το σχεδιασμό για αναδιάρθρωση του δικτύου της.
Επισημαίνεται ότι το 92% των συναλλαγών της τράπεζας γίνονται πλέον ηλεκτρονικά εξ αποστάσεως και μόνο το 8% διεκπεραιώνονται στα γκισέ καταστημάτων της.

sofokleousin.gr

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.