Στον αέρα το Ταμείο Ανάκαμψης μετά το βέτο Ουγγαρίας και Πολωνίας


Εξανεμίζονται οι ελπίδες να αρχίσουν από το πρώτο εξάμηνο οι εισροές κονδυλίων στην Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης, ώστε να προσφέρουν «ανάσες» στην οικονομία και τον προϋπολογισμό στη φάση που θα δίνεται η «μάχη» με την πανδημία, ενδεχομένως και με συνέχιση περιοριστικών μέτρων, καθώς ούτε η τηλεδιάσκεψη των ηγετών της Ε.Ε. έδωσε λύση στο αδιέξοδο που έχουν δημιουργήσει τα βέτο από Ουγγαρία και Πολωνία στον πολυετή προϋπολογισμό της Ένωσης.

Το οικονομικό επιτελείο επιμένει σε μια αισιόδοξη ανάγνωση των εξελίξεων, παρότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε στη σύνοδο την ανησυχία του για τις παρατηρούμενες καθυστερήσεις. Στον προϋπολογισμό του 2021 έχουν εγγραφεί εισροές 2,635 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, οι οποίες θα έχουν καίρια σημασία για την αποφυγή μιας ακόμη ασθενέστερης ανάκαμψης (ήδη έχει περικοπεί ο στόχος για την αύξηση του ΑΕΠ το 2021 από 7,5% σε 4,8%) και μιας υπέρβασης των στόχων για το έλλειμμα του προϋπολογισμού.

περισσότερα εδώ

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.