Κλειστή η Πατησίων. Τα μέτρα της αστυνομίας.




Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με τη συμμετοχή άνω των 5.000 αστυνομικών για την επέτειο του Πολυτεχνείου πήραν οι αρχές, έτσι ώστε να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια αλλά και συγκεντρώσεις ατόμων. Με απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., λόγω της πανδημίας, απαγορεύτηκαν όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν περισσότερα από τέσσερα άτομα. Η απαγόρευση αυτή ξεκίνησε από την Κυριακή 15 Νοεμβρίου και θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 21:00 της Τετάρτης 18 Νοεμβρίου 2020.

Η Ελληνική Αστυνομία διαθέτει ακόμα τα ειδικά θωρακισμένα οχήματα ρίψης νερού, τους γνωστούς «Αίαντες», ελικόπτερα και drones, που θα δίνουν συνεχώς εικόνα για όσα συμβαίνουν στο Πολυτεχνείο στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Αυξημένη αστυνομική παρουσία θα υπάρχει ειδικά στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, σε πρεσβείες, σε δημόσια κτήρια, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων. Σημειώνεται ακόμα ότι αύριο θα παρευρίσκονται στο Πολυτεχνείο και ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως έγινε γνωστό, η αστυνομία θα ζητεί από το πλήθος να διαλυθεί και στη συνέχεια, εάν τα άτομα αυτά δεν υπακούσουν, τότε θα τους επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπεται πρόστιμο 5.000 ευρώ στα νομικά πρόσωπα και 3.000 ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, καθώς και πρόστιμο 300 ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για το Πολυτεχνείο

Τα μέτρα που λαμβάνει η Αστυνομία στο πλαίσιο αποτροπής συναθροίσεων για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού:

• Στα σημεία όπου πρόεδροι/αρχηγοί κομμάτων θα ηγούνται εκδηλώσεων, θα παρίσταται ως επικεφαλής ανώτατος αξιωματικός της Αστυνομίας.

• Δεν θα επιτραπεί εκδήλωση με συμμετοχή περισσότερων των 4 ατόμων ως συνοδεία του προέδρου.

• Δεν θα επιτραπεί πορεία προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία.

• Άλλες συναθροίσεις, κατά παράβαση του νόμου, δεν θα επιτραπούν.

• Το σχέδιο της αστυνομίας είναι η πρόληψη και αποτροπή των συναθροίσεων, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

• Δεν είναι στις προθέσεις της αστυνομίας η βίαιη διάλυση των συναθροίσεων αλλά η αποτροπή τους. Εάν παρ’ ελπίδα πραγματοποιηθούν, θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την οικειοθελή αποχώρηση των συναθροισθέντων.

• Οι ίδιες αρχές σχεδιασμού και επιχειρησιακής τακτικής θα εφαρμοστούν σε όλες τις πόλεις της χώρας.

• Θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να μη διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία της πόλης.

• Δεν θα υπάρξει σχεδιασμένη διακοπή της κυκλοφορίας στην Αθήνα, παρά μόνο σε τμήμα της Πατησίων μεταξύ 08:00 και 11:00, για τη διευκόλυνση και ασφάλεια της μετάβασης της ΠτΔ και των πολιτικών αρχηγών που θα καταθέσουν στεφάνια στον χώρο του ΕΜΠ.

• Ενδέχεται να κλείσουν, για το συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα, ορισμένοι σταθμοί του Μετρό. Θα υπάρξει έγκαιρη ανακοίνωση από τους σταθμούς του Μετρό.

• Εάν υπάρξει ανάγκη διακοπής της κυκλοφορίας, θα ανακοινωθεί το ταχύτερο δυνατόν από την τροχαία και τα ΜΜΕ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, εφαρμόζοντας τον νόμο εκτελεί την αποστολή της και συμμορφώνεται στο δημοκρατικό της καθήκον.




Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.