Μήνυση κατά των βιαιοπραγιών των ΜΑΤ από αιρετούς και κατοίκους



Μηνυτήρια αναφορά για τις βιαιοπραγίες των ΜΑΤ στη Χίο τον Φεβρουάριο του 2020 κατέθεσαν το πρωί της Παρασκευής στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και πολίτες της Χίου μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αιρετών και Κατοίκων της Χίου.

Μοναδικό αίτημά τους, όπως σημειώνουν, είναι η παραδειγματική τιμωρία όλων όσοι παρέβησαν το καθήκον τους και προέβησαν σε αδικήματα κατά της χιακής κοινωνίας.


Ο επικεφαλής της Συμμαχίας Αξιών, Κώστας Τριαντάφυλλος, σημείωσε ότι όσοι υπέβαλαν τη μήνυση πραγματοποίησαν εκτενή αναφορά στις φθορές ξένης περιουσίας που έγιναν από τα ΜΑΤ αλλά και τα επεισόδια της τελευταίας ημέρας με άσκηση παράνομης δραστηριότητας από αστυνομικούς.

Ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας για τη Χίο, Μανώλης Βουρνούς, τόνισε ότι η μηνυτήρια αναφορά δεν στρέφεται κατά της Αστυνομίας αλλά κατά αυτών που παρανόμησαν με έκδηλο και βίαιο τρόπο εναντίον ανθρώπων που από την πλευρά τους δεν παρανόμησαν, υπογραμμίζοντας πως «πιστεύουμε στην Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη».

«Η Χίος είναι και θα είναι ενωμένη για να υπερασπίζεται τα συμφέροντά της και κατά όποιου την προσβάλλει, όπως έγινε το τριήμερο εισβολής των ΜΑΤ», πρόσθεσε ο επικεφαλής του Χίος Μπροστά, Γιάννης Καραβασίλης.

Να τιμωρηθούν όσοι άπλωσαν το χέρι και έβρισαν τους Χιώτες ζήτησε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Μάρκος Σκούφαλος, που ανέφερε πως «στόχος είναι να μη γίνει η Χίος φυλακή για τους κατοίκους της και τους κατατρεγμένους της γης».

Είναι ευκαιρία να τιμωρηθούν όσοι κατέστρεψαν ξένες περιουσίες και έμειναν στο απυρόβλητο ανέφερε ο επικεφαλής του Δικτύου Πολιτών, Μανώλης Στάθης, που σημείωσε ότι «η ατιμωρησία κυοφορεί το θράσος και ο τοκετός θα είναι τερατούργημα αν δεν αντιδράσουμε».

tvpatrida.gr

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.