Στον αέρα οι ανασφάλιστοι ασθενείς στη Θεσσαλονίκη – Δεν θα μεταφέρονται σε ιδιωτικές κλινικές



«Λόγω της αύξησης των περιστατικών κορονοϊού, δεν θα πραγματοποιούνται διακομιδές περιστατικών που είναι ανασφάλιστα προς τα ιδιωτικά θεραπευτήρια. Θα διακομίζονται μόνο τα περιστατικά που είναι ασφαλισμένα στον ΕΟΠΥΥ» αναφέρει έγγραφο του ΕΚΑΒ προς τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης που δημοσιεύει ο «Ριζοσπάστης», την ώρα που τα δημόσια νοσοκομεία αδειάζουν από ασθενείς άλλων ασθενειών και μετατρέπονται αποκλειστικά σε νοσοκομεία Covid-19.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο «Ριζοσπάστης» και ο 902.gr, το παράρτημα Θεσσαλονίκης του ΕΚΑΒ με έγγραφο που έστειλε στις διοικήσεις των Νοσοκομείων, ενημερώνει ότι θα διακομίζει σε ιδιωτικές κλινικές μόνο ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Αναφέρει ότι «μετά από την επείγουσα ανάγκη που προέκυψε, λόγω της αύξησης των περιστατικών κορονοϊού, δεν θα πραγματοποιούνται διακομιδές περιστατικών που είναι ανασφάλιστα προς τα ιδιωτικά θεραπευτήρια. Θα διακομίζονται μόνο τα περιστατικά που είναι ασφαλισμένα στον ΕΟΠΥΥ».

Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλονίκη προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς το άδειασμα των δημόσιων νοσοκομείων από ασθενείς άλλων νοσημάτων, προκειμένου να μετατραπούν κλινικές σε κλινικές κορονοϊού. Με την απαράδεκτη συμφωνία της κυβέρνησης με τους κλινικάρχες, οι ιδιωτικές κλινικές δέχονται για νοσηλεία είτε σε απλή κλίνη, είτε σε κλίνη ΜΕΘ, μόνο ασφαλισμένους, για τους οποίους θα αποζημιωθούν από τον ΕΟΠΥΥ. Αυτό ωστόσο σημαίνει ότι τα νοσοκομεία θα επιλέγουν αν θα στείλουν έναν ασθενή για νοσηλεία σε ιδιωτική κλινική, όχι με βάση τη σοβαρότητα της κατάστασής του, αλλά με το αν είναι ασφαλισμένος ή ανασφάλιστος.

Οι ανασφάλιστοι λοιπόν, όπως προσθέτει το δημοσίευμα, στην «καλύτερη» περίπτωση θα μένουν στις υποστελεχωμένες, συγχωνευμένες και μετακινούμενες κλινικές των δημόσιων νοσοκομείων, που μένουν με ακόμη λιγότερο προσωπικό λόγω των μετακινήσεων για τις ανάγκες της πανδημίας ή… θα πρέπει με κάποιο «μαγικό» τρόπο να πληρώσουν εξολοκλήρου από την τσέπη τους για μεταφορά και νοσηλεία σε ιδιωτική κλινική.

Η εφημερίδα προσθέτει ότι αναζήτησε τους αρμόδιους προκειμένου να λάβει διευκρινίσεις, σχετικά με τις νέες απαράδεκτες οδηγίες για τις διακομιδές των ασθενών. Ομως, τόσο το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Υγείας, όσο και η 4η ΥΠΕ Μακεδονίας, δήλωσαν «αναρμόδιοι» να απαντήσουν και παρέπεμψαν για διευκρινίσεις στο παράρτημα Θεσσαλονίκης του ΕΚΑΒ. Ούτε όμως η επικεφαλής του ΕΚΑΒ – ΚΕΠΥ (Θεσσαλονίκης) ανταποκρίθηκε, δηλώνοντας επανειλημμένα ότι ήταν «απασχολημένη σε τηλεδιάσκεψη».

Υπενθυμίζεται ότι αυτήν τη στιγμή στα δημόσια νοσοκομεία έχει ανασταλεί το 80% των τακτικών χειρουργείων, ενώ κάθε μέρα, ΜΕΘ που χρησιμοποιούνται για άλλες νοσηλείες μετατρέπεονται σε ΜΕΘ για Covid-19.

thepressproject.gr
επιμέλεια ΑΝΝΙΩ


Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.